Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Τέχνη και δημιουργοί στην «Γκαλερί της Αυλής» από σήμερα στο Πισκοκέφαλο

 

Νέο χώρο έκφρασης και δημιουργίας αποκτά από σήμερα η εικαστική Σητεία, χάρη στην πρωτοβουλία του ζωγράφου Hugo Seydoux που ανοίγει μια αυλή στην τέχνη , όπως ονόμασε την αίθουσα.
«La galerie du patio»,

είναι όχι μόνο το όνομα αλλά και η πραγματικότητα, αφού ο εικαστικός δημιουργός ανοίγει πραγματικά το αίθριο του οικήματος στο Πισκοκέφαλο ( βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία ), παρουσιάζοντας από σήμερα (Κυριακή) το απόγευμα έργα του ίδιου και της γνωστής και καταξιωμένης πλέον καλλιτέχνιδας Emma Paganini, αμέσως μετά την έκθεση της στους χώρους της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος .

 

Ο Hugo Seydoux, Γάλλος αλλά πολίτης του κόσμου ,με εικαστικές καταβολές από την οικογένεια του , επέλεξε σε αυτή τη φάση της ζωής του να κάνει σπίτι του το Πισκοκέφαλο και να βάλει στην παλέτα του τα ελληνικά χρώματα που τον εντυπωσιάζουν , όπως είπε στον STYLE100, σε μια από κοινού με την Emma Paganini συζήτηση για τον νέο χώρο.(Ολόκληρη συζήτηση σε ηχητικό αρχείο που ακολουθεί)

Αμιγώς ιδιωτική πρωτοβουλία  μεν , όμως ο κ. Seydoux προτίθεται να ανοίξει την αίθουσα και σε άλλους εικαστικούς δημιουργούς που κρατούν ψηλά την τέχνη τους- και είναι πολλοί αυτοί.

Παραθέτουμε email του για όποιον καλλιτέχνη θέλει να επικοινωνήσει μαζί του :

hugo.seydoux@gmail.com

Ακούστε την συνέντευξη , ΕΔΩ


ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

 

Συνολικες προβολες σελιδας