Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Στη Σητεία θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας 2024

 
Μετά από αρκετά χρόνια, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητικής Υποβρύχιας Αλιείας επιστρέφει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Σητεία το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Οκτωβρίου, με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Σητείας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.).

Το ενδιαφέρον των αθλητών είναι ιδιαίτερα αυξημένο φέτος, καθώς η γραφική Σητεία, με την αμφιθεατρική της μορφολογία, το όμορφο λιμάνι της και την ένθερμη στήριξη του τοπικού κοινού στο άθλημα, αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό για τη διοργάνωση. Οι προσδοκίες είναι υψηλές και εκτιμάται ότι θα σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών.

Το πρωτάθλημα αποτελεί τον ύψιστο αγωνιστικό θεσμό για το υποβρύχιο ψάρεμα – ψαροτούφεκο και διεξάγεται μία φορά τον χρόνο σε διαφορετική περιοχή της Ελλάδας. Ο αγώνας έχει ατομικό χαρακτήρα, καθώς οι αθλητές αγωνίζονται μόνοι τους, για δύο αγωνιστικές ημέρες με διάρκεια πέντε ωρών ανά ημέρα. Κάθε ημέρα διεξάγεται σε διαφορετική θαλάσσια περιοχή, γνωστή ως Τράπεζα Αγώνα, με συγκεκριμένα όρια και κανόνες, όπως καθορίζονται από ειδική άδεια της αρμόδιας νομαρχίας και του Τμήματος Εποπτείας Αλιείας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα ψάρια που θα αλιευθούν θα προσφερθούν σε κοινωφελή ιδρύματα της περιοχής, αναδεικνύοντας την κοινωνική ευαισθησία του αθλήματος προς τις ευπαθείς ομάδες.

Με την ιδιαίτερη αυτή διοργάνωση στη Σητεία, το πανελλήνιο πρωτάθλημα ψαροντούφεκου υπόσχεται δύο συναρπαστικές ημέρες με έντονες συγκινήσεις τόσο για τους αθλητές όσο και για τους θεατές.

Σύντομα περισσότερα!

 

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας