Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Ως πότε θα μας κοροϊδεύουν για το Πολυδύναμο Περιφερειακό ιατρείο Μακρύ Γιαλού;

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/05/makry-gialos.jpg

Θυμόμαστε όλοι την ιστορία του ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ  ΜΑΚΡΥ-ΓΙΑΛΟΥ.

Σε έκταση δωρεά  του συμπολίτη μας κ. Χατζάκη, με βάση τους όρους της διαθήκης, θα πρέπει να χτιστεί το Π . Π ιατρείο εντός εύλογου χρονικού διαστήματος αλλιώς η έκταση θα δοθεί σε γνωστό μοναστήρι της περιοχής του Ηρακλείου.

Κατά την περίοδο της δημοτικής μας θητείας εκδόθηκε (2015) η οικοδομική άδεια, (δωρεά του συμπολίτη μας μηχανικού κ. Νικολαΐδη Μανόλη, δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας ) και βγήκε  το ΦΕΚ ίδρυσης του ιατρείου(2013).

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, ωρίμασε το έργο( μελέτη και τεύχη δημοπράτησης) και ήταν έτοιμο για δημοπράτηση .

Δυστυχώς αυτό δεν έγινε διότι θεωρήθηκε υψηλό(800.000 € με τιμές του 2016) το κόστος του έργου.

Με την έλευση της Νέας Δημοκρατίας και λόγω της αδιαφορίας που έδειχναν, δεσμεύτηκε η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει το έργο, του οποίου το επικαιροποιημένος πλέον προϋπολογισμός ήταν 1.100.000 € λόγω της ανόδου των τιμών.

Την ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ περίοδο του 2023, κατά την επίσκεψη της τότε υφυπουργού Υγείας  κυρίας Γκάγκα, στο Δήμο Σητείας δόθηκε η υπόσχεση ότι το έργο θα ενταχθεί στο Ταμείο ανάκαμψης.

Πανηγύρισε τότε ο Δήμαρχος για τα νέα και βέβαια η Περιφέρεια  πλέον σταμάτησε να ενδιαφέρεται για το έργο.

Κυκλοφόρησε μάλιστα τότε και ένας πίνακας με 20 τέτοια αντίστοιχα έργα (ιατρεία) τα οποία θα εντασσόταν  στο Ταμείο ανάκαμψης.

Σε ερώτημά μου τότε στην διοικήτρια του Νοσοκομείου Σητείας και τον Δήμαρχο, πού είναι η απόφαση ένταξης, “έλεγαν ΘΑ βγει.”

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙ ΚΑ και πάλι, περίπου 2 μήνες πριν τις ευρωεκλογές ανακοινώθηκε επισήμως δια στόματος της κ. Αγαπηδάκη αναπληρώτριας υπουργού υγείας, του κυρίου Γεωργιάδη υπουργού υγείας,  του κ. Πλακιωτάκη  Α αντιπροέδρου της Βουλής και του δημάρχου κ.Ζερβάκη ότι το έργο ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ στο Ταμείο ανάκαμψης.

Βγήκαν μάλιστα δελτία τύπου και βαρύγδουπες πανηγυρικές ανακοινώσεις….

Σε σχόλιό μου τότε ζήτησα να δημοσιοποιηθεί το ΦΕΚ ένταξης και τόνισα ότι το Υπουργείο Υγείας δεν εντάσσει έργα στο Ταμείο ανάκαμψης.

Τα έργα εντάσσονται από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Έγιναν οι ευρωεκλογές αλλά ΦΕΚ  ένταξης δεν είδαμε.

Σε σχετικό ερώτημα που κατέθεσε μετά τις ευρωεκλογές η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σπυριδάκη, προς το Υπουργείο Υγείας η απάντηση που δόθηκε είναι ότι “ΣΤΟΧΕΥΕΙ” το Υπουργείο Υγείας να εντάξει στο Ταμείο ανάκαμψης το ιατρείο ΜΑΚΡΥ-ΓΙΑΛΟΥ.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ λοιπόν, “ΕΙΧΕ ενταχθεί”, όπως έλεγαν στις ανακοινώσεις τους, ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ  όμως ,στην επίσημη απάντηση ,” ΣΤΟΧΕΥΕΙ να ένταχθεί.”

Δηλαδή να το πούμε απλά.

ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΨΕΜΜΑΤΑ.

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΑΝΕ.

Και ο Δήμαρχος τι κάνει;

ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Ούτε μία διαμαρτυρία για το “θεαθήναι. ”

Άβουλος και άτολμος.

Δε βαριέσαι και τι έγινε;

Ας χαθεί το ΙΑΤΡΕΙΟ.

Δεν το έχουν ανάγκη οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής.

Ας πάρει το οικόπεδο το μοναστήρι.

Ούτε ένα συγνώμη για την κοροϊδία και για τα ψέματα που έλεγε για να στηρίξει την Κυβέρνηση.

Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;

 

Πατεράκης  Θεόδωρος

Πρώην Δήμαρχος Σητείας

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας