Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών – Πόσοι διορίζονται στο Ν. Λασιθίου

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2023/04/x-sxoleio-600x400-1-1-scaled-1.webp

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι μόνιμοι διορισμοί 6.211 εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Γενικής Εκπαίδευσης.

Στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λασιθίου για το σχολικό έτος 2024-25 διορίζονται 22 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και συγκεκριμένα: 9 εικαστικοί, 1 γυμναστής, 1 μουσικός, 6 πληροφορικής και 5 θεατρικής αγωγής.

Στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λασιθίου, αντίστοιχα, διορίζονται μόνιμα 36 συνολικά μόνιμοι εκπαιδευτικοί και συγκεκριμένα: 11 Φιλόλογοι, 2 Φυσικοί, 3 Βιολόγοι, 2 Αγγλικών, 2 Καλλιτεχνικών, 1 Μεθοδολογίας Ιστορίας, 2 Κοινωνικών Επιστημών, 2 Οικονομολόγοι, 2 Χημικοί, 1 Γιατρός, 3 Νοσηλευτές, 2 Βρεφονηπιοκόμοι, 1 Γεωπόνος, 2 Ναυτικών.

Τα ονόματα των προσληφθέντων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στα πλαίσια της Α΄Φάσης για το σχολικό έτος 2024-25, αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν, σύμφωνα και με τον εκπαιδευτικό ιστότοπο alfavita.gr, σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου.

 

Οι αναπληρωτές και τα κενά

Όπως είπε σχετικά στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Γιώργος Μαμάκης, από τη Διεύθυνση Π.Ε. Λασιθίου έχουν δηλωθεί περί τα 85 κενά διαφόρων ειδικοτήτων, αριθμός που είναι ελαφρώς μικρότερος από τον αντίστοιχο περυσινό αυτή την περίοδο.

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν ως αναπληρωτές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και οι Ειδικότητες Πρωτοβάθμιας.

Σύμφωνα και με τα στοιχεία που συλλέξαμε από την Διεύθυνση Δ.Ε. Λασιθίου, δηλώθηκαν 64 κενά στην Γενική Αγωγή (τα μισά από τα αντίστοιχα περυσινά), 11 στην Ειδική Αγωγή, 34 στην Παράλληλη Στήριξη. Στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία δηλώθηκαν 19 κενά και 8 μουσικές ειδικεύσεις (5 πλήρους και 3 μειωμένου ωραρίου).

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα εκδοθούν οι αποφάσεις τοποθέτησης των προσληφθέντων εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες.

Μέσα στο πρώτο 10ημερο του Σεπτεμβρίου τοποθετείται η παρουσίαση των προσληφθέντων για ανάληψη υπηρεσίας.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας