Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Κρήτη: Πρόσω ολοταχώς για νέο ρεκόρ το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» - Με το απόλυτο 100% «φλερτάρουν» και οι πληρότητες στη Σητεία (video)

 https://www.neakriti.gr/sites/default/files/styles/full/public/2023-05/aerodromio_Hrakleio.jpg.webp?itok=LiS6Cled

Βουλιάζει από τουρίστες η Κρήτη στην καρδιά του Καλοκαιριού, με τη χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό να αποτυπώνεται και στα στοιχεία από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», το οποίο σπάει κάθε ρεκόρ

Προς νέο ρεκόρ κίνησης το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», το οποίο αναμένεται να σπάσει το φράγμα των 9 εκατομμυρίων επιβατών μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Η αύξηση της κίνησης στο επτάμηνο μεταφράζεται αγγίζει το 7,5%, ενώ σε καθημερινή βάση κατά μέσο όρο φτάνουν 180 πτήσεις εξωτερικού στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου επικρατεί το αδιαχώρητο.

Ενδεικτικά, μόνο την περασμένη Κυριακή αφίχθησαν 60.505 επιβάτες! Στην απογείωση του Τουρισμού, αναφέρθηκε ο Αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας ο οποίος σχολίασε τα εντυπωσιακά νούμερα που καταγράφονται στο Αεροδρόμιο όπως και την σημαντική αύξηση που υπήρξε τους μήνες Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου. 

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση της επιβατικής κίνησης και στο Αεροδρόμιο της Σητείας.  Στο πρώτο επτάμηνο η αύξηση άγγιξε το 45% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση των τελευταίων εννέα ετών για το πρώτο επτάμηνο, με 36.800 επιβάτες.

Και τον Ιούλιο, ο συνολικός αριθμός αυξήθηκε 28% σε σχέση με το 2023 και τετραπλασιάστηκε σε σχέση με τον Ιούλιο του 2022.

Οι πληρότητες στα καταλύματα αγγίζουν σε αρκετές περιπτώσεις το 100%, με τον Δήμαρχο να εκφράζει την ικανοποίηση του για την τουριστική κίνηση, με το Βάι, τον Μακρύ Γιαλό και το Παλαίκαστρο να βουλιάζουν από τουρίστες.

Ικανοποίηση επικρατεί και στον χώρο της εστίασης και διασκέδασης στον Δήμο Σητείας.

Μακάκη Γεωργία

Πηγή : Νέα Κρήτη 

Συνολικες προβολες σελιδας