Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Υγεία ώρα μηδέν στο Λασίθι: Το έγγραφο ντοκουμέντο που παραπέμπει ασθενή από το ΓΝΑΝ σε νοσοκομείο… της προκοπής! (video)

 https://www.neakriti.gr/sites/default/files/styles/full/public/2024-06/nosokomeio%20ag%20nikolaou.jpg.webp?itok=df05ZFz4

Λάδι στη φωτιά και ντόμινο αντιδράσεων στην κοινωνία του Λασιθίου προκάλεσε η κυνική παραδοχή του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη πως όλα ανεξαιρέτως τα νοσοκομεία του Λασιθίου υπολειτουργούν, αλλά κυρίως το κάλεσμα που απηύθυνε στους τοπικούς φορείς για να καταθέσουν τις…. προτάσεις τους για την επίλυση του προβλήματος. 
 
Αίσθηση λίγα μόλις 24ωρα από το έκτακτο μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο του Αγίου Νικολάου συνεχίζει να προκαλεί επίσημο έγγραφο του Νοσοκομείου, το οποίο παρουσίασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου, και σύμφωνα με αυτό ασθενής παραπέμπεται… όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε κάποιο νοσοκομείο της... προκοπής! Εξέλιξη που επιβεβαίωσε -δυστυχώς- την παραπολιτική στήλη της εφημερίδας «Νέα Κρήτη».

Σε τεντωμένο σχοινί το ΕΣΥ στο Λασίθι με τις ελλείψεις και τα κενά να σπάνε κάθε όριο ασφαλείας.  Στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου οι εφημερίες ακροβατούν ήδη και την ίδια ώρα το ανθρώπινο δυναμικό του εξακολουθεί να συρρικνώνεται. 

 

Η κυνική διαπίστωση του Άδωνι Γεωργιάδη πως όλα ανεξαιρέτως τα νοσοκομεία του Λασιθίου υπολειτουργούν εντείνει το σκηνικό ανασφάλειας και αδιέξοδου…  Η παρέμβαση Γεωργιάδη στο μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο του Αγίου Νικολάου για την δραματική κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης έριξε λάδι στη φωτιά… καθώς αντί για λύσεις ο υπουργός ζήτησε προτάσεις.

Την ώρα που η κατάσταση είναι ήδη δραματική το επόμενο διάστημα έρχονται και νέες αποχωρήσεις εργαζομένων.  Ένας φαύλος κύκλος  που δεν πρόκειται να κλείσει χωρίς δραστικά μέτρα από την κυβέρνηση. Η υποχρηματοδότηση  και η υποστελέχωση προκαλούν υπερεργασία και συνολικά οδηγούν σε παραιτήσεις δίχως τέλος… Δεν είναι μόνο οι χαμηλοί μισθοί  αλλά και ο φόβος για λάθη μη αναστρέψιμα.

 

ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σε αυτή τη φάση στο νοσοκομειο Αγίου Νικολάου στο κόκκινο με  εφημερίες  ελλειμματικές  είναι η  καρδιολογική ,  η  χειρουργική και το τμήμα αναισθησιολογίας ενώ προστίθεται άμεσα και η νεφρολογική. Τα επείγοντα υπολειτουργούν ενώ απειλείται και η παθολογική με πληρότητες σε ασθενείς που αγγίζουν ακόμη και το 120% με τις εκρήξεις ακόμη και βίας να είναι αναπόφευκτες.

Η υποστελέχωση στη νοσηλευτική υπηρεσία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου είναι της τάξεως του 50% με αποτέλεσμα η εργασία να είναι εξαντλητική. Είναι ενδεικτικό πως άδειες και ρεπό παραμένουν στο περιμένε σε αριθμητικά μεγέθη για ρεκόρ…. Συνολικά οι οφειλόμενες ημέρες αδείας για όλους τους εργαζόμενους είναι 13.730 , κάποιες ακόμη και από το 2018 ενώ τα ρεπό σε εκκρεμότητα αγγίζουν τα 1. 382 ρεπό.


Απόβαση στην 7η ΥΠΕ

Μετά το μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο ακολούθησε κοινή  γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και της Ένωσης νοσοκομειακών Γιατρών Λασιθίου με πολύ μεγάλη συμμετοχή. Μια νέα απόβαση στο Ηράκλειο μόλις η νέα διοίκηση της 7ης ΥΠΕ οριστεί αποφασίστηκε σε μία ακόμη προσπάθεια να εισακουστεί η κραυγή απόγνωσης.

 

Πηγή : Nέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας