Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Πρόεδρος Κτηνοτρόφων Λασιθίου: Δυστυχώς φέραμε τα κακά έθιμα της δυτικής Κρήτης στο Λασίθι

 https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/2017/07/mpalothies.jpg

Σε κατάσταση έντονης συγκίνησης μετά το χθεσινό τραγικό περιστατικό στο Οροπέδιο του Καθαρού στην Κριτσά που στοίχισε τη ζωή στον 36χρονο Γιώργο Ν. από την Ιεράπετρα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Λασιθίου κ. Μπρόκος μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για το χθεσινό περιστατικό.

Ο ίδιος μάλιστα είχε καλεστεί να είναι παρών στο γλέντι για την κουρά προβάτων που είχε οργανωθεί όμως δεν κατάφερε να πάει.

Όπως λέει ο Γιώργος Ν. ήταν πολύ γνωστός και αγαπητός σε όλη την περιοχή και η είδηση έχει σοκάρει τους πάντες και πρωτίστως τις δύο οικογένειες του δράστη και του θύματος.

Ο κ. Μπρόκος χωρίς να αναφερθεί σε πολλές λεπτομέρειες ανέφερε πως και η δική του πληροφόρηση κάνει λόγο για ατύχημα μετά από πολύ μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, τόνισε παράλληλα όμως πως το περιστατικό δείχνει μια πολύ κακή νοοτροπία που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να εδραιώνεται στην περιοχή και έχει να κάνει με την παράνομη οπλοκατοχή. Ένα φαινόμενο που όπως λέει δεν χαρακτήριζε ποτέ το νομό Λασιθίου και πρόκειται για ένα «κακό» έθιμο που δυστυχώς έχει έρθει από την δυτική Κρήτη και τα τελευταία χρόνια αυξάνεται κατακόρυφα. Αρκετοί είναι αυτοί όπως αναφέρει ο κ. Μπρόκος που έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν με πιστόλια στην καθημερινότητά τους και στο δικό μας νομό και πρόκειται για ένα κοινωνικό φαινόμενο σοβαρό χωρίς εύκολη αντιμετώπιση.

Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων ανέφερε επίσης πως μετά το περιστατικό υπήρξε άμεση κινητοποίηση όλων των παρευρισκομένων (20 άτομα περίπου) ώστε να μεταφερθεί το θύμα του πυροβολισμού στο Νοσοκομείο με αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο έφυγε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τον Άγιο Νικόλαο και στην πορεία συνάντησε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο είχε κληθεί ήδη. Με τα λόγια αυτά θέλησε να διαψεύσει κάποιες πληροφορίες που πήραν δημοσιότητα και έκαναν λόγο πως το θύμα του πυροβολισμού βρέθηκε από κάποιες γυναίκες στην άκρη του δρόμου.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας