Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Μπάμπης Σαριδης : Η ΣΗΤΕΊΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΎ

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuzMDFS5tAhHGfTohQawxpLj6JZ-J4hrG4sm_bzupt6oKcfqRagI8t2BHbV4KGXb1vWsDJfu38148D4rYE2YF4-b1WD5OSmphb9HyzyiwnB8PazujzimT5L9wNXGC_R9xiJKG-S5VrOsiS21YYvcI5FV-jPYFOJXYb7SDxPthpl6T7AouWBpEBxhRLEeSy/s1920/ds220724afm.jpg

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας χθες σύσσωμο, ομόφωνα, ενέκρινε ψήφισμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό.

Αν δεν κάνουμε λάθος είναι ο μοναδικός δήμος στην Κρήτη που σε θεσμικό, αυτοδιοικητικό επίπεδο παίρνει θέση με ψήφισμα του ενάντια στον πόλεμο , την εισβολή και κατοχή στη Γαζα.
Παίρνει θέση για τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ.
Παίρνει θέση για το σταμάτημα του θανάτου, του αιματοκυλισματος,της πείνας , της δίψας, της αρρώστιας, του εκτοπισμού στη Γάζα και την Παλαιστίνη.
Αποφασίζει για συμβολική ανάρτηση της Παλαιστινιακής σημαίας στο Δήμο.
Μια συλλογικότητα ( η Πρωτοβουλία για τη Γάζα) και η συντριπτική πλειοψηφία δημάρχων αυτοδιοικητικών, μαζί με 140 δημότες, κάνουν χρήση του άρθρου 5 παράγραφος 6 του κανονισμού λειτουργίας του ΔΣ για να συζητηθεί το Παλαιστινιακό ζήτημα, με όλη τη σεμνότητα και την ταπεινότητα, χωρίς υπερβολές και άσκοπες φωνασκίες.
Η πρόεδρος του ΔΣ και η Δημοτική Αρχή κατανοούν, δεν χρονοτριβούν, δεν αναβάλουν, δεν εμπλέκονται σε γραφειοκρατικές μανούβρες, φέρνουν άμεσα το θέμα για συζήτηση στο ΔΣ.
Ο δήμαρχος αφού διαβάζει ο ίδιος την επιστολή που του απευθύνει η Παλαιστινιακή κοινότητα Ελλάδος, τοποθετείται θετικά για το ζήτημα.
Η αντιπολίτευση, ( η Λαϊκή Συσπείρωση) με γρήγορες , αποφασιστικές, σύμφωνες με το λαϊκό αίσθημα αντιλήψεις για το θέμα, ξεπερνάει δισταγμούς και μικρότητες, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, υπερθεματίζει στο ΔΣ για το ζήτημα, δικαιώνοντας την αμέσως μετά τις εκλογές τοποθέτηση μας ότι αποτελεί την ελπίδα στο διπολικό ΔΣ, όπως συγκροτήθηκε μετά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Για εμάς το Παλαιστινιακό ζήτημα είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής, όπως ζήτημα εισβολής και κατοχής είναι το ζήτημα της Κύπρου, η οποία ( δεν κειτε μακράν), είναι πολύ κοντά μας , είναι μέσα μας.
Παραφράζοντας τους στίχους από το τραγούδι των Σοβιετικών στρατιωτών κατά τον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο (δεν θα αισθανθούμε οίκτο, μέχρι να φτάσουμε σ αυτό το εσχος που λέγεται Βερολίνο), δηλώνουμε ότι δε ν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σ αυτό το εσχος που διαπράττεται στη Γάζα και την κάθε Γάζα Παγκόσμια.
Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον πόλεμο τον θάνατο και το αιματοκύλισμα που εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των ισχυρών της γης.
Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την ειρήνη, τη φιλία, την ευημερία όλων των λαών της γης.
Θα υποτάσσουμε πάντοτε τα πάντα στην εξυπηρέτηση των παγκόσμιων οικουμενικών ιδανικών και στόχων, για την ενοποίηση της ανθρωπότητας. Χωρίς ανόητους μικροεγωισμούς, γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από τα ελάχιστα που μπορεί να μας διαφοροποιούν, χωρίς να εμπλεκόμαστε σε αντιπαραθέσεις για ασήμαντα, άσκοπα ζητήματα με κατά τα άλλα αξιολογότατους και αξιαγάπητους ανθρώπους.



Μπάμπης Σαριδης

Ιούλιος 2024

 

Πηγή : SitiaFm95.5

Συνολικες προβολες σελιδας