Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Ο Σητειακός λαός στηρίζει το Νοσοκομείο μέσω του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/07/0900-sht-1.jpg

Την Κυριακή 21 Ιουλίου θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας. Ανοικτό κάλεσμα προς όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία ενισχύοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται διαχρονικά για την στήριξη του Νοσοκομείου απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μανόλης Παπανικολάου στην διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Υποψηφιότητες θα κατατίθενται μέχρι την Τετάρτη 17 Ιουλίου. Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 12 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα της Κυριακής στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ίτανος».

Όπως επισημάνθηκε, ζητούμενο είναι να συνεχιστεί η δράση του Συλλόγου με την συνδρομή πάντα της τοπικής κοινωνίας, ώστε να συνεχιστεί και η στήριξη του νοσοκομείου, ιδιαίτερα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τον χώρο της υγείας.

Απολογισμός δράσεων

Στην διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε οικονομικός απολογισμός, ώστε -όπως τόνισε ο κ. Παπανικολάου- να γνωρίζει ο Σητειακός λαός, που στηρίζει μέσω του Συλλόγου το Νοσοκομείο όλο αυτό το διάστημα το έργο που επιτελείται. Έγινε λοιπόν και απολογισμός δράσεων, οι οποίες ήταν πολλές τους τελευταίους δεκαέξι μήνες, διάστημα, το οποίο αφορούσε η ενημέρωση.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η ανακαίνιση στο ισόγειο τμήμα του Νοσοκομείο με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχει ανακαινιστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου το σύνολο του χώρου, όπως αναφέρθηκε. Έγιναν κι άλλες παρεμβάσεις μικρότερης κλίμακας και γενικότερα ο Σύλλογος προσέφερε την βοήθειά του ανά πάσα ώρα και στιγμή προέκυπτε ανάγκη στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του και ξεπερνώντας τις κάποιες φορές. «Το έργο που επιτελείται οφείλεται στην στήριξη του σητειακού λαού. Εμείς από αυτόν αντλούμε δύναμη και προχωρούμε σε δράσεις και παρεμβάσεις ενίσχυσης της λειτουργίας του Νοσοκομείου μας», τόνισε ο κ. Παπανικολάου.

Οι δυσκολίες

Σημείωσε παράλληλα ότι «εδώ και μία μεγάλη χρονική περίοδο, η κατάσταση τόσο για το Νοσοκομείο της Σητείας όσο και γενικότερα για τον χώρο της υγείας είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Θεωρώ ότι, αν δεν υπήρχε ο Σύλλογος, θα ήταν με ερωτηματικό ακόμα και η βιωσιμότητα του νοσοκομείου. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν κάποιες σχετικά ικανοποιητικές εξελίξεις, όμως τον τελευταίο ένα χρόνο η κατάσταση είναι απελπιστική. Σίγουρα αυτό δεν αφορά μόνο το δικό μας νοσοκομείο, αφού οι κατευθύνσεις από την κυβέρνηση είναι τέτοιες γενικά στον τομέα της υγείας που δημιουργούν ανασταλτικούς παράγοντες στην λειτουργία των νοσοκομείων. Πρέπει να αλλάξουν οι προτεραιότητες και να δοθούν λύσεις.

Σε ό,τι αφορά το δικό μας νοσοκομείο, υπάρχουν επιπλέον ιδιαιτερότητες, οι οποίες είναι γνωστές τόσο στην τοπική κοινωνία κι ευρύτερα και κυρίως στους ιθύνοντες της πολιτείας και στους τοπικούς παράγοντες. Η απομακρυσμένη περιοχή της Σητείας έχει περισσότερο ανάγκη στήριξης. Δυστυχώς στραβά αρμενίζουμε. Είτε από την πλευρά των κεντρικών θεσμικών παραγόντων, είτε των τοπικών. Είναι αδιάφοροι!

Είναι επιτακτική η ανάγκη περισσότερο από ποτέ να ενεργοποιηθεί ο κόσμος για την προάσπιση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου της Σητείας και τελικά της υγείας και της ζωής των πολιτών. Στην κατεύθυνση αυτή στόχος του Συλλόγου είναι να μπορεί να συνεχίσει να παράγει σημαντικό έργο προς όφελος του Νοσοκομείου και του Σητειακού λαού. Είναι λοιπόν απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή με κάθε τρόπο όλων των πολιτών. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το Νοσοκομείο μας» τόνισε ο κ. Παπανικολάου.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας