Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Το χρέος της εταιρείας Λεύκης και η συμπερίληψή του στο πλαίσιο διαδικασίας επιχορήγησης του κράτους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/03/dhm-sht-shma.jpg

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας υπό την προεδρία της κ. Μαρίας Νικητάκη, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος επί των οικονομικών Γιάννης Καρνιαδάκης,

ενημέρωσε το σώμα για την υποβολή αιτήματος από την πλευρά του Δήμου και μάλιστα δύο φορές (και κατά την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στο Δήμο Σητείας πριν τις ευρωεκλογές) για το χρέος της εταιρείας Λεύκης και την συμπερίληψή του στο πλαίσιο διαδικασίας επιχορήγησης του κράτους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ.

Όπως τόνισε, ο Δήμος προχωρεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την διαχείριση των οικονομικών του δεδομένων και βρίσκεται σε μία καλή οικονομική θέση. Το αίτημα ωστόσο που προαναφέρθηκε δεν ικανοποιήθηκε όπως ανέφερε ο κ. Καρνιαδάκης και στο πλαίσιο της διαδικασίας ένταξης των ληξιπρόθεσμων, επιδοτήθηκαν από την πλευρά του κράτους απλήρωτες υποχρεώσεις Δήμων που αφορούν παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας φυσικού αερίου.

«Εμείς που είμαστε συνεπείς, δεν ικανοποιήθηκε ένα δίκαιο αίτημά μας. Αντιθέτως ικανοποίησαν ανάγκες άλλων δήμων που έχουν δυσκολίες. Παρ’ όλα αυτά ο Δήμος μας, επειδή είναι σε καλή οικονομική κατάσταση, μας δόθηκε η ευκαιρία και κάναμε αίτηση εμπρόθεσμα παρ’ ότι θα υπάρξει παράταση για ένταξη στο πρόγραμμα “Γαία” της ΔΕΗ, όπου για τα δύο πρώτα χρόνια θα έχουμε σταθερή τιμή και χαμηλή. Για τα υπόλοιπα οκτώ το 1/3 της κατανάλωσης θα έχουμε σταθερή τιμή και τα 2/3 κυμαινόμενη. Αυτό θα επικυρωθεί με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Θεωρώ ότι θα εξεταστεί το θέμα γιατί εμείς δεν είχαμε ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτά είναι αρνητικά και θετικά επίτοκα και επίχειρα των δράσεών μας», επεσήμανε.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας