Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Παρέμβαση Σπυριδάκη στη βουλή για τις ελλείψεις σε εργάτες γης

 https://www.cretalive.gr/sites/default/files/styles/article_image_1440x761/public/2023-11/katerina_spyridaki.webp?itok=TF1LSoEZ

Μείζον το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στην περιοχή της Ιεράπετρας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Ιεράπετρας με τις ελλείψεις εργατών γης κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, με Αναφορά της προς το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Βασιζόμενη στην Ανακοίνωση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, τονίζει τα πλήγματα που έχει υποστεί η αγροτική παραγωγή από την δραματική έλλειψη εργατών γης με την «κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής, μέσω της κατακόρυφης αύξησης του ημερομισθίου της», αλλά και με την ταυτόχρονη «μείωση στην ποιότητα εργασίας». Δεδομένων των παραπάνω συνθηκών, οι οποίες σύμφωνα και με τη Λασιθιώτισα Βουλευτή «απειλούν την τοπική αγροτική οικονομία της Ιεράπετρας», κρίνονται αναγκαίες οι μετακλήσεις από τρίτες χώρες. Μάλιστα, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, αντιλαμβανόμενος ότι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι αρκετά χρονοβόρες, καλεί τους αγρότες να προβούν άμεσα στις μετακλήσεις εργατών γης από τρίτες χώρες.

Επιπρόσθετα, στην Αναφορά της η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου υπογραμμίζει το ζήτημα της στέγασης των εργατών γης για το οποίο ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος αιτείται να ξεπεραστούν τα όποια ζητήματα πολεοδομικής φύσεως για την εγκατάσταση έτοιμων οικισμών στον χώρο της εργασίας.

Τέλος, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, καλεί τα αρμόδια Υπουργεία να λάβουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να «βελτιωθεί η εν λόγω κατάσταση που έχει προκληθεί λόγω της δραματικής έλλειψης εργατών γης, να σωθεί η νέα καλλιεργητική περίοδος και να βελτιωθεί η ποιότητα εργασίας και να μειωθεί το κόστος παραγωγής».

Πηγή : Cretalive

Συνολικες προβολες σελιδας