Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Οι Ακολουθίες του Εσπερινού στην Ιερά Μονή Τοπλού και του Νυμφίου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Σητείας

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/04/x-2024-04-28a-toplou-kai-nymfyou-1.jpg

Μέσα σε μια ιδιαιτέρως κατανυκτική ατμόσφαιρα ξεκίνησε η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Τοπλού Σητείας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων 28 Απριλίου 2024 χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στο Καθολικό της Μονής και προσκύνησε την εικόνα του Νυμφίου,

που μετέφερε από το Ιερό Βήμα στο προσκυνητάρι ο Προηγούμενος Αρχιμ. Φιλόθος Σπανουδάκης, κατά τη διάρκεια της Θ´ Ώδής του Τριώδιου Κανόνα, κατά την παλαιά τάξη, όταν εψάλλετο το τροπάριο «Υπόδεξαι Ιουδαία τον Βασιλέα…».

Στη συνέχεια μετέβη στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πόλεως Σητείας, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Δευτέρας, όπου έγινε η έξοδος του Νυμφίου.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε εγκάρδια καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, με πνευματική εγρήγορση και μετοχή στις ιερές ακολουθίες για να συμμετάσχουμε νοερά στο σωτήριο Πάθος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και να αξιωθούμε να γευθούμε και τη χαρά της Ζωηφόρου Αναστάσεώς Του.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Εφημέριος του Προσκυνήματος συνταξ. ιερέας Αιδεσιμ. Σκευοφύλακας π. Εμμανουήλ Αυγουστινάκης και ο Διάκονος  Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάστηκε ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και αρκετοί ευσεβείς χριστιανοί της πόλεως.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας