Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Δύναμη ψυχής από τους συγγενείς του ιερέα από την Σητεία που δώρισαν τα όργανά του - Ανεβαίνουν οι δείκτες των μεταμοσχεύσεων (video)

 https://www.neakriti.gr/sites/default/files/styles/full/public/2022-12/xeirourgeio_copy.jpg.webp?itok=WpxOR2PZ
Συγγενείς του 70χρονου ιερέα από την Σητεία μέσα στη θλίψη τους έδωσαν τη συγκατάθεση τους για τη δωρεά οργάνων, αποδεικνύοντας την ανθρωπιά και την ενσυναίσθηση
  • Πήραν την γενναία απόφαση και χάρισαν τη ζωή σε συνανθρώπους μας
  • Επιχείρηση ελπίδας με σημείο αναφοράς το ΠΑΓΝΗ
  • Ήπαρ, νεφρά και κερατοειδείς σε Ιταλία, Αθήνα και Ηράκλειο
  • Απόφαση ανθρωπιάς και ενσυναίσθησης από την οικογένεια του Σητειακού ιερέα
  • Ανεβαίνουν οι δείκτες των μεταμοσχεύσεων από δωρεά οργάνων
  • Το 2008 είχαν δηλωθεί 98 δότες και έγιναν 266 μεταμοσχεύσεις

Με δύναμη ψυχής συγγενείς του 70χρονου ιερέα από την Σητεία ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν το όργανα του, δίνοντας ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας.

Η λήψη των οργάνων του ιερέα, ήπατος, νεφρών και κερατοειδών, έγινε χθες το βράδυ στο ΠΑΓΝΗ.

Το ήπαρ θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Μπολόνια στην Ιταλία, ενώ οι νεφροί αφαιρέθηκαν από την ομάδα του Λαϊκού Νοσοκομείου της Αθήνας και οι κερατοειδείς από γιατρούς του ΠΑΓΝΗ.

Συγγενείς του 70χρονου ιερέα από την Σητεία μέσα στη θλίψη τους έδωσαν τη συγκατάθεση τους για τη δωρεά οργάνων, αποδεικνύοντας την ανθρωπιά και την ενσυναίσθηση.

Πρόκειται για ένα ανεκτίμητο δώρο ζωής με τη ζωή να χαμογελά σε 5 συνανθρώπους μας.

Σε επίπεδο χώρας, οι μεταμοσχεύσεις καταγράφουν σταθερή ανοδική πορεία τα τελευταία 3 χρόνια ενώ το 2023 ήταν η πιο καλή χρονιά της τελευταίας 15ετίας,  καθώς 87 οικογένειες δοτών συναίνεσαν στη δωρεά των οργάνων, δίνοντας ζωή σε πάνω από 200 ασθενείς, σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 2008, ήταν η καλύτερη χρονιά καθώς είχαν δηλωθεί 98 δότες χάρη στους οποίους έγιναν 266 μεταμοσχεύσεις.

Δείτε το βίντεο: 

Μακάκη Γεωργία

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας