Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

«Όσκαρ, γράμμα στο Θεό»-Mία παραγωγή του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/03/0900-s-theatro.jpg

Ένα έργο αφιερωμένο στον κύκλο της ζωής που περνάει μέσα από πολλά στάδια, αγκαλιάζοντας όμορφες και δύσκολες στιγμές, παρουσιάζεται στο κοινό της Σητείας. Η παράσταση «Οσκαρ, γράμμα στο Θεό» βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ερίκ Εμμανουέλ Σμίτ «Αγαπητέ Θεέ»…

Πρόκειται για μία παραγωγή του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας, σε σκηνοθεσία, διασκευή της Ειρήνης Δερμιτζάκη, της συγγραφέως από την Σητεία με την οποία συνεργάζεται εκ νέου ο Σύλλογος. Στην θεατρική παράσταση «Οσκαρ -γράμμα στο Θεό» παίζουν οι: Αριστέα Κακουράκη, Βέρα Περράκη, Γιώργος Βασιλειάδης, Ιωάννα Λάκα, Ράνια Φραγκούλη.

Οι παραστάσεις στο Πολύκεντρο Σητείας στις 9 το βράδυ συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 29 και την Κυριακή 31 Μαρτίου.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 8 ετών, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τις ημέρες των παραστάσεων θα γίνονται και εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών από τους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών Σητείας στο πλαίσιο συνεργασίας με το σύλλογο Όραμα Ελπίδας.

Ο «Οσκαρ» είναι ένα έργο συγκινητικό, τρυφερό αλλά με πολλές αστείες στιγμές παράλληλα καθώς εξελίσσεται σε ένα νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ένα δεκάχρονο αγόρι. Γνωρίζει και μοιράζεται στιγμές με άλλα παιδιά που επίσης νοσηλεύονται, ενώ αναπτύσσει μία δυνατή σχέση με την κ. Ρόουζ, την εθελόντρια, που κάνει όσο το δυνατόν πιο χαρούμενη την παραμονή των παιδιών στο νοσοκομείο. Και μέσα από την αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους αυτούς, ο Οσκαρ βιώνει τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, την κάθε μία σαν να είναι χρόνια … Μοιράζεται εμπειρίες και συναισθήματα για τα οποία γράφει στο Θεό… Χαρά, λύπη, αισιοδοξία, φόβο, δύναμη, διαχέονται αβίαστα …

Ο «Οσκαρ» δημιουργεί έντονα συναισθήματα… Μέσα από τη ματιά της ψυχής ενός μικρού, άρρωστου παιδιού αναδεικνύεται η αξία της ζωής, της ζωής που πρέπει ο άνθρωπος να βιώνει το κάθε της λεπτό. Κάθε μέρα σα να είναι η τελευταία. Αγκαλιάζοντας χαρές, δυσκολίες, απώλεια, με τη δύναμη, που ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του.

«Η συγκεκριμένη παραγωγή του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας», όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του σωματείου κ. Γιώργος Φουρναράκης, «εντάσσεται στο πλαίσιο απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου και των προσπαθειών, που καταβάλει ο Σύλλογος ώστε να παρουσιάζονται κάθε χρόνο δύο θεατρικές παραστάσεις την περίοδο του Χειμώνα και της Άνοιξης για το θεατρόφιλο -κι όχι μόνο- κοινό της περιοχής. Στην κατεύθυνση αυτή η πρώτη φετινή παράσταση είναι ο ‘’Οσκαρ’’ η οποία βέβαια να θυμίσουμε ότι επρόκειτο να ανέβει την περίοδο των Χριστουγέννων, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω εκτάκτων συνθηκών (υγείας) κι ως εκ τούτου παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στην Σητεία.

Η δράση του Συλλόγου συμβάλει παράλληλα στην ενίσχυση της θεατρικής δημιουργικότητας στην περιοχή, ενώ αναδεικνύει την αγάπη για την τέχνη του θεάτρου».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας