Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Έγκριση σύναψης χρηματοδοτικής μίσθωσης Leasing για όχημα της Τ.Υ. του Δήμου Σητείας

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/03/dhm-sht-shma.jpg

Με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Σητείας στην οποία προήδρευσε ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Αναγνωστάκης λόγω απουσίας του Δημάρχου Γιώργου Ζερβάκη.

Συζητήθηκε η έγκριση σύναψης χρηματοδοτικής μίσθωσης Leasing, όχημα της Τ.Υ. του Δήμου Σητείας.

Αφορά την παροχή υπηρεσίας χρήσης ενός οχήματος μέσω χρονομίσθωσης για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση λειτουργίας του Δήμου Σητείας και συγκεκριμένα για τις ανάγκες υποστήριξης της Τεχνικής Υπηρεσίας καθώς το εν λόγω τμήμα έμεινε χωρίς όχημα εξαιτίας της καταστροφικής πλημμύρας στις 15/10/22. Το ποσό είναι της τάξης των 36.292 ευρώ.

Κατά την συζήτηση έγινε αναφορά στην χρηματοδοτική μίσθωση leasing, η οποία αποτελεί -όπως επισημαίνεται στην εισήγηση- έναν εναλλακτικό κι ευέλικτο τρόπο χρηματοδότησης των Δήμων.

Πρόκειται για ένα χρηματοδοτικό εργαλείο και μία σωστή μέθοδο προκειμένου να αντικατασταθούν παλιά οχήματα, τόνισε ο Δ.Σ. και μέλος της Επιτροπής κ. Σταύρος Συλλιγαρδάκης, επισημαίνοντας τη μεγάλη ανάγκη της Τ.Υ. για το όχημα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής κ. Συμεών Συμεωνίδης ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει συνολική καταγραφή των αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου, ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, αλλά και συνολική διαπραγμάτευση έχοντας τη δυνατότητα ο δήμος να επιτύχει και καλύτερες οικονομικές συμφωνίες.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το θέμα.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Cretalive

Συνολικες προβολες σελιδας