Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Πολλοί Σκανδιναβοί θα ξαναταξιδέψουν στη Σητεία

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/03/aerodromio-siti.jpg

Στη διεθνή τουριστική έκθεση FERIE FOR ALLE 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε από 23 έως 25 Φεβρουαρίου στο Χέρνινγκ της Δανίας, συμμετείχαν και φέτος η Ένωση Ξενοδοχείων, ο ΟΑΣ και o Δήμος Σητείας.

Τη σητειακή αποστολή αποτελούσαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας Γιάννης Κακουράκης, ο Αντιδήμαρχος Σητείας Κωστής Λυμπερίου και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κων. Βασιλάκης.

«Η συγκεκριμένη», ανέφερε ο κ. Κακουράκης, «είναι έκθεση κοινού κατά την οποία υπάρχει η δυνατότητα αγοράς πακέτων διακοπών. Φέτος είχε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από πέρυσι.» Ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι κατεγράφη αυξημένο ενδιαφέρον Σκανδιναβών πολιτών για την περιοχή της Σητείας ως έναν προορισμό διακοπών, που ήδη είναι γνωστός σε αρκετούς Σκανδιναβούς πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν εκ νέου να επισκεφθούν την περιοχή.

Η έκθεση φέτος παρουσίασε αύξηση σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα συνολικά, αλλά και σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις για την περιοχή μας. Φέτος έχουμε δύο tour operators- Apollo και NLTG, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας μέσω του αεροδρομίου της Σητείας από Δανία (Κοπεγχάγη). Σε ό,τι αφορά την έκθεση καταγράφεται αύξηση των κρατήσεων σε σχέση με πέρυσι, παρουσιάζοντας θετικό πρόσημο. Οι Σκανδιναβοί γνωρίζουν πλέον την Σητεία -δεδομένης και της συμμετοχής μας στην έκθεση εδώ και είκοσι περίπου χρόνια. Σε επαφές που είχαμε με τους εκπροσώπους των tour operators, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, εστιάσαμε στην προοπτική ένταξης μίας ακόμα πτήσης φέτος προς Σητεία, από το αεροδρόμιο του Bilound γιατί πραγματικά υπάρχει ενδιαφέρον για τον τόπο μας. Πιστεύουμε αν αυτό δεν καταστεί εφικτό φέτος να γίνει του χρόνου».

Επαφές παράλληλα έγιναν και με άλλους tour operators στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας προβολής της περιοχής της Σητείας και της προοπτικής έναρξης νέων προγραμμάτων.

Στην έκθεση η Σητεία συμμετείχε, προβάλλοντας επίσης το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco, μοναδικό σε φυσικό κάλλους, αλλά και τα τοπικά της προϊόντα.

Όπως ανέφερε ο κ. Κακουράκης αρκετοί ήταν ο πολίτες που επισκέφθηκαν την έκθεση και έκλεισαν τις διακοπές τους για τη νέα σεζόν στην Σητεία, άνθρωποι που ήδη έχουν απολαύσει τις διακοπές τους στην περιοχή. «Υπάρχουν πραγματικά πολλοί επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό αλλά και ταξιδιώτες που θα μεταβούν για πρώτη φορά στην περιοχή μας κι ευχόμαστε και για εκείνους να είναι η αρχή για επαναλαμβανόμενα όμορφα ταξίδια η Σητεία», επεσήμανε ο κ. Κακουράκης.

Ευχαρίστησε το Δήμο Σητείας και τον ΟΑΣ και συμπλήρωσε ότι «τα αποτελέσματα της έκθεσης της Δανίας κρίνονται ικανοποιητικά κυρίως γιατί αναδεικνύεται ότι πλέον η Σητεία είναι γνωστή στους Σκανδιναβούς πολίτες και ιδιαίτερα αρεστή ως προορισμός διακοπών».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας