Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Ενημερώθηκε η Βουλή για το τρένο στην Κρήτη - Εν αναμονή για το ραντεβού με τον πρωθυπουργό

 https://www.neakriti.gr/sites/default/files/styles/full/public/2024-03/treno.jpg.webp?itok=apfQEKt4

Ανακινεί η Παγκρήτια Ανοιχτή Επιτροπή το θέμα της εγκατάστασης μέσω σταθερής τροχιάς στο νησί

Στη μόνιμη Επιτροπή της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια τέθηκε το θέμα της δημιουργίας μέσου σταθερής τροχιάς (τρένου) στην Κρήτη, γεγονός που, όπως λέει στο neakriti.gr ο εκ των δραστήριων μελών της αρμόδιας Παγκρήτιας Επιτροπής Τάσος Βάμβουκας, φέρνει ακόμα πιο κοντά την υλοποίηση του έργου, χάρη στον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδήγησης, ο οποίος και έκανε την κίνηση αυτή. 
Έτσι, οι εξελίξεις βρίσκονται στη θετική κατεύθυνση μετά και τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των μεγαλύτερων Δήμων του νησιού μας, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η προσωπική συμβολή του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, που ετοιμάζεται να θέσει σύντομα το ζήτημα αυτό, σε συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Όπως αναφέρεται στη συνολική πρόταση που τέθηκε στη μόνιμη Επιτροπή της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια, θα είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί μας, που θα ενώνει τις μεγάλες πόλεις της βόρειας Κρήτης, η οποία και φιλοξενεί κάθε χρόνο τουλάχιστον το 20% των επισκεπτών της χώρας μας. 
Στο μεταξύ, θα ακολουθήσουν και συσκέψεις με τους βουλευτές του νησιού για την υπόθεση αυτή. «Και στη μόνιμη επιτροπή της Βουλής υπάρχει μία θετική ανταπόκριση. Από ’κει και πέρα, έχει αναλάβει ο κ. Αρναουτάκης να ενημερώσει τον πρωθυπουργό στην επόμενη συνάντηση που θα έχουν. Και γενικά είναι στην τακτική να ενημερώνουμε όλο τον κόσμο για την υπόθεση αυτή», σύμφωνα με τον Τάσο Βάμβουκα. 
Μάλιστα, όπως τονίζει στο σημείο αυτό, «έχουν ληφθεί ομόφωνες αποφάσεις για τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη, από τα Δημοτικά Συμβούλια των μεγαλύτερων πόλεων της Κρήτης. Δηλαδή, Ηρακλείου, Μινώα Πεδιάδος και Αγίου Νικολάου. Και αυτό δείχνει για μια φορά ακόμη πόσο μεγάλη είναι η ασφάλεια που παρέχει στους πολίτες το τρένο σε σχέση με τα άλλα μέσα μεταφοράς. Τώρα το ό,τι εμείς στην Ελλάδα καταφέραμε να έχουμε ένα τέτοιο απίστευτο δυστύχημα όπως αυτό στα Τέμπη, καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι δε φταίει το μέσο αλλά φταίνε οι άνθρωποι λόγω του συστήματος... ανασφάλειας που έχουμε αναπτύξει». 

Ένα ακόμη λιθαράκι

Από τώρα και μετά, σύμφωνα με τον Τάσο Βάμβουκα, «πιστεύω ότι έχει μπει ακόμα ένα λιθαράκι σε όλη αυτήν την υπόθεση. Είναι πολύ σημαντικό να εκμεταλλευόμαστε την κάθε ευκαιρία προς την κατεύθυνση αυτή. Αν ο κόσμος στην Κρήτη δε συνειδητοποιήσει αυτή την αναγκαιότητα και δε γίνει κτήμα του και απαίτηση, προφανώς οι πολιτικοί από μόνοι τους δεν πρόκειται να κινηθούν, γιατί θα πουν “τους φτιάχνουμε τον Βόρειο Οδικό Άξονα. Τι άλλο θέλουν”... Δεν είναι έτσι όμως. Έχουμε πληρώσει σε ανθρώπινες ζωές πολύ ακριβά αυτή την υπόθεση και δεν μπορούμε να μένουμε πίσω από τις εξελίξεις». 
Τέλος, σε σχέση με τις εργασίες για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, ο Τάσος Βάμβουκας μάς είπε: «Νομίζω ότι, με αφορμή το έργο αυτό, έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον και για τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς. Ιδιαίτερα από την περιοχή της ανατολικής Κρήτης. Δηλαδή, τώρα κατανοούν ας πούμε τις ελλείψεις που έχει ο σχεδιασμός. Και είναι μία από τις ελλείψεις και αυτό το έργο, για το οποίο αγωνιζόμαστε», κατέληξε μιλώντας στο neakriti.gr ο Τάσος Βάμβουκας, που είναι από τα πιο δραστήρια μέλη της Παγκρήτιας Επιτροπής για τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς (τρένου) στο νησί μας. 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας