Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Χρόνο με το χρόνο ενδυναμώνεται η τουριστική θέση της Σητείας

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/03/0900-sit.jpg

Στην έκθεση τουρισμού ITB του Βερολίνου συμμετείχε και φέτος η Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας μαζί με το Δήμο Σητείας και τον ΟΑΣ, εκπροσωπούμενοι από τον Πρόεδρο της Ένωσης Γιάννη Κακουράκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣ Κωνσταντίνο Βασιλάκη,

φιλοξενούμενοι στο περίπτερο της Περιφέρειας.  Επίσης στην έκθεση της Γερμανίας συμμετείχε και ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Μακρύ Γιαλού ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του σωματείου Νίκο Τζιρβελάκη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται στην Ευρώπη και αποτελεί το βαρόμετρο του τουρισμού ανά τον κόσμο, τόνισε ο κ. Κακουράκης. «Τα τελευταία χρόνια είναι έκθεση B2 B συναντήσεων με επιχειρηματίες του τουρισμού και tour operetors.  Συμμετέχουμε εδώ και αρκετά χρόνια.  Και στην συγκεκριμένη έκθεση είχαμε προγραμματισμένα ραντεβού αλλά και συναντήσεις που δεν ήταν προγραμματισμένες,  δεδομένης της συμμετοχής επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο και για όλες τις μορφές τουρισμού. Οι προγραμματισμένες συναντήσεις με κάποιους tour operetors ήταν στο πλαίσιο συνέχισης των επαφών και των συζητήσεων για προορισμούς μέσω πάντα του αεροδρομίου της Σητείας, εκτός της Σκανδιναβίας, όπως η Ολλανδία και η Αγγλία. Οι συζητήσεις που είχαμε εκτιμώ ότι εξελίχθηκαν σε ικανοποιητικό επίπεδο, όμως ακόμα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πτήσεις από τις δύο προαναφερόμενες χώρες. Μάλιστα σε ότι αφορά την Ολλανδία, εάν δεν υπήρχε περιορισμός στα slots – λόγω συνθηκών κλιματικής αλλαγής το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ έχει μειώσει κατά 10% τα slots που σημαίνει ότι δεν μπορεί να ενταχθεί καινούριος προορισμός με αναχώρηση από το αεροδρόμιο του – θα μπορούσαμε να πούμε ότι σίγουρα θα είχαμε του χρόνου και μία πτήση από την χώρα.»

Συναντήσεις έγιναν και με στελέχη των τουριστικών γραφείων που ήδη δραστηριοποιούνται στην περιοχή (Apollo). Επίσης με την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, όπου τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Η Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας συμπληρώνει φέτος μία εικοσαετία παρουσίας σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού και όπως τόνισε ο κ Κακουράκης είναι μία προσπάθεια που στοχεύει στην συνεχή, στοχευμένη προβολή της περιοχής της Σητείας.

«Έχουμε λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις, στην Γερμανία, στην Σκανδιναβία, την Αγγλία, την Πολωνία, την Γαλλία, την Αγγλία. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε μία άριστη συνεργασία διαχρονικά με την Περιφέρεια, το Δήμο, τους συλλόγους καταλυμάτων της περιοχής μας. Ιδιαίτερα δε με αυτόν του Μακρύ Γιαλού που έχουμε από κοινού πάρει stand σε εκθέσεις όπως στην Δανία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους για την συλλογική προσπάθεια που αποσκοπεί στην ανάδειξη του τόπου μας, την ενίσχυση του αεροδρομίου Σητείας και βέβαια του τουρισμού στην περιοχή μας.»

Ερωτηθείς με την ευκαιρία για τα μηνύματα την τρέχουσα χρονική περίοδο,  ενόψει τη νέας τουριστικής σεζόν, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος τονίζοντας ότι καταγράφεται μία αύξηση στις κρατήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Τζιρβελάκης, ανέφερε ότι για την περιοχή του Μακρύ Γιαλού επίσης βάσει των κρατήσεων μέχρι τώρα, υπάρχει μία αύξηση της τάξης περίπου του 10% σε σχέση με πέρυσι. Ο Μακρύ Γιαλός είναι μία δυνατή τουριστικά περιοχή.

Αναφορικά με την συμμετοχή στην έκθεση του Βερολίνου, ο κ Τζιρβελάκης πρόσθεσε ότι η επισκεψιμότητα φέτος ήταν μεγαλύτερη. «Πραγματοποιήσαμε συναντήσεις, προγραμματισμένες και μη. Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, μελλοντικά. Για φέτος έχει σχηματοποιηθεί η διαμορφωμένη κατάσταση. Ελπίζουμε από την επόμενη χρονιά να έχουμε καλύτερα δεδομένα και προσέλκυση περισσότερου κόσμου στην περιοχή μας.»

Ο κ. Τζιρβελάκης ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης για την φιλοξενία στην έκθεση. Τόνισε ότι η παρουσία τόσο στην συγκεκριμένη όσο και σε άλλες τουριστικές εκθέσεις είναι πολύ σημαντική όπως έχει αποδειχθεί «διότι ενδυναμώνουμε κάθε χρόνο την προβολή του τόπου μας. Είναι σημαντικό αυτό να συνεχιστεί αν θέλουμε να επιτύχουμε τον τελικό μας στόχο».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας