Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Ο Λευτέρης Καρχιμάκης ετοιμάζει την υποψηφιότητά του στην Ευρωβουλή ξυπνώντας μνήμες στο Λασίθι

 https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/lefteris-karximakis-24.jpg

Κοινό μυστικό είναι πλέον πως ο Λευτέρης Καρχιμάκης, γιός του  πρώην βουλευτή Λασιθίου, Μιχάλη Καρχιμάκη, θα είναι ένας εκ των υποψήφιων Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες εκλογές και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά παρά να δώσει έμφαση και να δώσει έμφαση στον τόπο καταγωγής του.

Ο κ. Καρχιμάκης είναι Λέκτορας Πολιτικών Επιστηµών στο (δημόσιο) Πανεπιστήµιο του Λέιντεν, στη Χάγη και σήμερα μίλησε στο Ράδιο Λασίθι κυρίως για το θέμα της έναρξης λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων, ζήτημα για το οποίο έχει αρθρογραφήσει και έχει κάνει πλήθος δημοσίων παρεμβάσεων το τελευταίο διάστημα. Θέμα για το οποίο εξέφρασε την αντίθεσή του στον τρόπο με τον οποίο προωθείται από την κυβέρνηση στεκόμενος κυρίως στο γεγονός πως τα μη κρατικά πανεπιστήμια δεν πρόκειται να συμβάλουν στην αναβάθμιση της Παιδείας στη χώρα η οποία εξαρτάται κυρίως από την ελλιπή κρατική χρηματοδότηση. Παράλληλα τόνισε πως η «συνταγματική ακροβασία» που επιχειρείται μέσω μιας διαφορετικής ερμηνείας του άρθρου 16 του Συντάγματος δεν αποκλείεται να κρύβει μελλοντικούς κινδύνους για τους μελλοντικούς φοιτητές και τις οικογένειες όσων επιλέξουν να φοιτήσουν στις μη κρατικές δομές, η νομιμότητα και συνταγματικότητα των οποίων μπορεί σύντομα να τεθεί υπό αμφισβήτηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας και ενώ έχει ξεκινήσει η λειτουργία τους.

Οι χειρισμοί αυτοί, όπως τόνισε ο κ. Καρχιμάκης, έρχονται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τη θέση της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκεί οπού το κλίμα για τη χώρα μας είναι ήδη πολύ βαρύ σε σχέση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου για το οποίο πρόσφατα ψηφίστηκε ένα ιδιαιτέρως καταγγελτικό ψήφισμα.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας