Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Συνεργασία για την ενιαία προώθηση του Τουρισμού στο Ν. Λασιθίου

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2021/09/%CE%86%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%9D%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B9.jpg

Η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, των αξιοθέατων, των τοποσήμων των χωρικών ενοτήτων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και Οροπεδίου Λασιθίου και η διασύνδεσή τους με κοινό στόχο την προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος του νομού Λασιθίου τέθηκαν και συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ανδρουλάκης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού στην Π.Ε. Λασιθίου Μιχάλης Κλώντζας και την προϊσταμένη του τμήματος τουρισμού Μαρία Λαβδάκη, οι αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των Δήμων του νομού.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Αγίου Νικολάου Μανούσος Πεδιαδίτης, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών, Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Τουρισμού και Αθλητισμού Ιεράπετρας Γεώργιος Χατζάκης, η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού Σητείας Μάρω Νικητάκη και Οροπεδίου Λασιθίου Μάνος Περισινάκης βρέθηκαν όλοι μαζί στην αίθουσα «Αντώνης Στρατάκης» και έθεσαν επί τάπητος με τους κ. Ανδρουλάκη, Κλώντζα και Λαβδάκη όλα τα θέματα που αφορούν τον τουρισμό. Προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία, να γίνουν μελετημένα οι κατάλληλες υποδείξεις των καλύτερων επισκέψιμων σημείων από τους Δήμους και έτσι η «πολύ βαριά βιομηχανία» του τόπου να μπει σε άλλη τροχιά και προοπτική ανάπτυξης.

 

«Όλοι οι Δήμοι μαζί να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον

για την συνολική τουριστική ανάπτυξη του τόπου»

Όπως τόνισαν στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Κλώντζας, αυτή ήταν η πρώτη φορά που στα μέρη μας λαμβάνει χώρα μια συνάντηση τέτοιου τύπου, με θεσμικούς εκπροσώπους του τουρισμού από όλες τις περιοχές του νομού Λασιθίου.

Βάσει του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης, σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, «έρχεται και η τοπική αυτοδιοίκηση να κουμπώσει δράσεις, δραστηριότητες, ενέργειες ώστε να είμαστε όλοι σε πλήρη εναρμόνιση και να υπάρχει μία κοινή διαχείριση όλου του αποθέματος του τουρισμού. Όλοι οι Δήμοι μαζί να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον για την συνολική τουριστική ανάπτυξη του τόπου, αναδεικνύοντας η κάθε περιοχή τα δικά της συγκριτικά στοιχεία και πλεονεκτήματα σε σχέση με την επέκταση της επισκεψιμότητας, της διαμονής στην ευρύτερη περιοχή».

 

Περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, έμφαση από τούδε και στο εξής θα δοθεί και στην περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Καλώντας και κατά τη συνάντηση τους αρμοδίους αντιδημάρχους ή συμβούλους να ξεκινήσουν να εργάζονται «για να μπουν δυναμικά και ο Άγιος Νικόλαος και η Σητεία στον εν λόγω τομέα».

 

«Δήμοι, Περιφέρεια και Αντιπεριφέρεια

να είναι ενωμένοι χέρι-χέρι»

Ο κ. Κλώντζας έκανε λόγο για μια «ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση με υψηλό επίπεδο συζήτησης» και με βασικό σκοπό «το πώς μπορούμε να οργανώσουμε από τουριστικής άποψης το Λασίθι όσο γίνεται καλύτερα σε επίπεδο νομού και όχι μόνο Δήμων. Δήμοι, Περιφέρεια και Αντιπεριφέρεια να είναι εν όψει και της επερχόμενης σεζόν και όλης της 5ετίας που ξεκινά ενωμένοι, χέρι-χέρι. Είναι καλύτερο να είμαστε όλοι μαζί, παρά ο καθένας μόνος του. Οι αντιδήμαρχοι θα μας καταθέσουν τις προτάσεις τους, ώστε και έπειτα μέσα από ένα ενιαίο τρόπο προώθησης και προβολής η Αντιπεριφέρεια θα δώσει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει το Λασίθι και να γνωρίζει τα πάντα, από τις ωραίες παραλίες μέχρι τους όμορφους ορεινούς όγκους. Θα συγκεντρώσουμε και θα οργανώσουμε όλα όσα μας ξεδιπλώσουν οι Δήμοι του νομού, ώστε να βοηθήσουμε συνολικά το Λασίθι».

Σε δεύτερη φάση, πρόσθεσε ο κ. Κλώντζας, στην Αντιπεριφέρεια αναμένεται να κληθούν αντίστοιχα και εκπρόσωποι ξενοδόχων της περιοχής για να γίνει μια ευρύτερη συζήτηση περί του τουριστικού προϊόντος στο Λασίθι.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας