Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Το Μάιο ξεκινάει πρόγραμμα της Nordic Leisure Travel στη Σητεία

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/01/x-nik.jpg

Από τα μέσα Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα της Nordic Leisure Travel Group στο αεροδρόμιο της Σητείας, όπως αναφέρθηκε από τον υπεύθυνο της εταιρείας στην Κρήτη κ. Ανδρέα Αυγουστινάκη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Σητεία και την συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Σητείας για θέματα επιχειρηματικότητας και τουρισμού κ. Μαρία Νικητάκη.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα κι επικεντρώθηκε στην συνεργασία του τουριστικού οργανισμού και της Σητείας, με σκοπό την συμβολή στην ανάπτυξη του τόπου, όπως αναφέρθηκε από τον κ. Αυγουστινάκη.

Και σε παλαιότερες δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ στην διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, όταν γνωστοποιήθηκε τόσο από τον ίδιο, όσο και την Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας μέσω του προέδρου της, η προγραμματισμένη για φέτος έναρξη του προγράμματος για την πόλη της Σητείας, αλλά και τώρα επεσήμανε ότι το πρόγραμμα αποτελεί κι ένα προσωπικό στόχο, δεδομένων και των δεσμών που έχει με τον τόπο από τον οποίο κατάγεται.

Ο κ. Αυγουστινάκης ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην κ. Νικητάκη με αφορμή την ανάληψη και των νέων της καθηκόντων όσον αφορά τα δρώμενα του Δήμου -παράλληλα είναι επί δωδεκαετία και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας, δηλώνοντας την στήριξή του σε κάθε θετική προσπάθεια για την περιοχή.

«Η συζήτηση μας αφορούσε το πώς μπορούμε εμείς σαν τουριστικός οργανισμός και η Σητεία, είτε σα δήμος, είτε σαν επιχειρηματικός, εμπορικός κόσμος να βοηθήσουμε στην προώθηση του τόπου. Ήταν, όπως σας είχα αναφέρει και στο παρελθόν ένα προσωπικό στοίχημα. Αρχίζουμε σιγά -σιγά να κάνουμε κάποια βήματα γι’ αυτό και είμαι πολύ ευτυχής γιατί η κ. Νικητάκη σκέφτεται όπως ακριβώς θα έπρεπε ένας άνθρωπος που εστιάζει στην ανάπτυξη του τόπου, τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα. Υπάρχει λοιπόν καλή χημεία και νομίζω ότι θα κάνουμε πράγματα, στο πλαίσιο προώθησης της Σητείας εκτός των τειχών, εκτός Κρήτης, εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στις σκανδιναβικές χώρες».

 

Κομβική χρονιά

Αναφερόμενος στα φετινά δεδομένα, υπενθύμισε ότι θα ξεκινήσει μία πτήση εβδομαδιαίως, Σητεία-Κοπεγχάγη. Ωστόσο συμπλήρωσε «αυτό δεν είναι αρκετό για εμάς. Θέλουμε να τεστάρουμε τον προορισμό Σητεία, να δούμε πώς μπορεί να αντιδράσει ο τόπος έχοντας απευθείας πτήσεις. Έχει γίνει μία αρχή εδώ και κάποια χρόνια από άλλους tour operetors, όμως θέλουμε να δούμε με την αύξηση του κόσμου, τί περισσότερο μπορούμε να κάνουμε.

Πιστεύω ότι η φετινή χρονιά και η επόμενη θα είναι πολύ σημαντικές γιατί θα δούμε πραγματικά αν και πόσο μπορούμε να επεκτείνουμε την σεζόν, να αυξηθεί ο κόσμος… Χρειάζεται βέβαια η βοήθεια της Σητείας, δηλαδή των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό. Των ξενοδόχων, των ανθρώπων της εστίασης, του εμπορικού τομέα γενικά. Και θα δούμε».

Ο κ. Αυγουστινάκης χαρακτήρισε κομβική την φετινή χρονιά εστιάζοντας παράλληλα στην τωρινή πραγματικότητα όσον αφορά το μεγάλο ζήτημα των κλινών. «Γιατί θα δούμε αν πραγματικά μπορούμε να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινάει. Αν μπορούμε να συνεχίσουμε με ένα, δύο ή πέντε αεροπλάνα τα επόμενα χρόνια… Όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχει και ο ανάλογος αριθμός κλινών για να μπορεί να φιλοξενηθεί πάρα πολύς κόσμος αλλά η Σητεία δεν είναι μόνο η πόλη. Είναι το Παλαίκαστρο, ο Μακρύ Γιαλός και άλλες περιοχές που μπορούν να αξιοποιηθούν. Όμως αυτά θα πρέπει να γίνουν βήμα -βήμα. Το πρώτο είναι η πόλη της Σητείας και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε στο μέλλον».

 

Να κάνει ο τόπος το επόμενο βήμα

Η κ. Νικητάκη επίσης εξέφρασε τη μεγάλη της χαρά για τη συνάντηση και το περιεχόμενο της συζήτησης με τον κ. Αυγουστινάκη με τον οποίο έχει και συγγενική σχέση. «Ο κ. Αυγουστινάκης ασχολείται με τα θέματα τουρισμού εδώ και περίπου τριάντα χρόνια. Θα προσπαθήσουμε από κοινού, όλοι μαζί, με την βοήθεια του και την πείρα που διαθέτει, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού και ασφαλώς το Δήμο, να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να προχωρήσει η Σητεία ένα βήμα παραπάνω. Να βάλουμε το λιθαράκι μας στην κατεύθυνση της κατάλληλης προβολής του τόπου μας και στην τουριστική ανάπτυξη κάτι που σχετίζεται και με την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας.

Στο πλαίσιο αυτό όπως συζητήσαμε με τον κ. Αυγουστινάκη θα ακολουθήσουν συναντήσεις εστιασμένες. Πραγματικά χαίρομαι γιατί η συζήτηση μας ήταν πολύ παραγωγική, μιλήσαμε για πολλά ζητήματα, τέθηκαν προβληματισμοί …. Πιστεύω ότι με στοχευμένες κινήσεις μπορούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε για να κάνει ο τόπος μας το επόμενο βήμα», κατέληξε.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολη

Συνολικες προβολες σελιδας