Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Στη βουλή τα προβλήματα των αποφοίτων των πρώην ΑΤΕΙ

 

Αναφορά κατέθεσε η βουλευτής Λασιθίου Κατερίνα Σπυριδάκη την οποία συνυπογράφουν οι βουλευτές Κρήτης του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Στο πλαίσιο άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Λασιθίου, κ. Κατερίνας Σπυριδάκη, Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την κατάσταση απόγνωσης στην οποία βρίσκονται 400.000 απόφοιτοι των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.). Την Αναφορά του Δελτίου Τύπου του Συλλόγου Αποφοίτων και Φοιτητών Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης συνυπογράφουν οι υπόλοιποι Βουλευτές της Κρήτης: κ. Ελένη Βατσινά – Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Φραγκίσκος Παρασύρης – Βουλευτής Ηρακλείου και κ. Εμμανουήλ Χνάρης – Βουλευτής Ρεθύμνης.

Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τονίζουν στον κ. Κυριάκο Πιερρακάκη τον πραγματικό εμπαιγμό που βιώνουν οι 400.000 απόφοιτοι λόγω της συνεχούς υποβάθμισης των πτυχίων τους. «Η εν λόγω υποβάθμιση είναι ενάντια στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων, καθότι θεωρούνται απόφοιτοι τετραετούς φοίτησης, όπου στο εξωτερικό αναγνωρίζονται ως απόφοιτοι τμημάτων Πανεπιστημίων Εφαρμοσμένων Επιστημών» τονίζουν χαρακτηριστικά οι Βουλευτές. Μάλιστα, με την εν λόγω αναδιοργάνωση που έχει εφαρμόσει το Υπουργείο τα τελευταία χρόνια απαγορεύεται σε αυτή τη μερίδα των αποφοίτων να συμμετέχουν σε Προκηρύξεις του Δημοσίου που είναι ανάλογες των τίτλων σπουδών τους, απαξιώνοντας έτσι τον κόπο τους για να αποκτήσουν πτυχία Α.Ε.Ι.

Τέλος, με την Αναφορά αυτή ζητείται από το Υπουργείο Παιδείας να θεσπιστεί νόμος που να «επιτρέπει διαδικασίες αντιστοίχισης πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.)», να μην εμπλέκεται «η διαδικασία αξιολόγησης των νέων τμημάτων με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), καθότι αυτό αποτελεί ξεχωριστό αντικείμενο που δεν σχετίζεται με την διαδικασία αντιστοίχισης πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.)», και τέλος, η αποκατάσταση των αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.) «ως προς το πραγματικό επίπεδο των σπουδών τους, καθότι δεν υφίσταται ο διαχωρισμός Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι. εδώ και 20 χρόνια, όπως ανωτατοποιήθηκαν δια του ν.2916/2001 και αποτελούν πλέον Α.Ε.Ι. Τεχνολογικού Τομέα».  

Πηγή : Cretalive

Συνολικες προβολες σελιδας