Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Οι πληρότητες ξεπέρασαν το 95% σχεδόν σε όλες τις γραμμές του εσωτερικού

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/01/x-airportsitia.png

Πολύ καλή ήταν η επιβατική κίνηση της εορταστικής περιόδου στον αερολιμένα Σητείας. Οι πληρότητες ξεπέρασαν το 95% σχεδόν σε όλες τις γραμμές του εσωτερικού, δηλαδή από και προς Αθήνα, Κάσο- Κάρπαθο-Ρόδο, Αλεξανδρούπολη, Άκτιο.

Συνολικά όμως η κίνηση για το 2023 κατέγραψε σημαντική αύξηση της τάξης περίπου του 85% σε σχέση με το 2022 αλλά και 80% σε σχέση με το 2019 που θεωρείται μία χρονιά ορόσημο πριν ξεκινήσει επί της ουσίας η πανδημία με τις γνωστές συνέπειες και στον τομέα του τουρισμού πανελλαδικά. Αθροιστικά εξάλλου, η κίνηση εσωτερικού και εξωτερικού σε σχέση με το 2019 παρουσιάζει αύξηση 12% το 2023. Τούτο διότι το 2019 ήταν πολύ περισσότερες οι πτήσεις τσάρτερ σε σχέση με πέρυσι, που ήταν δύο. Παρά ταύτα το 2023, όπως προαναφέρθηκε, σημειώθηκε μεγάλη αύξηση της επιβατικής κίνησης εσωτερικού.

Οι πληρότητες μάλιστα των αεροσκαφών το 2023 ήταν πολύ καλές αγγίζοντας το 90% με 95% σε όλες τις γραμμές, ανέφερε ο Αερολιμενάρχης κ. Δημήτρης Βερίγος. Το γεγονός κρίνεται ιδιαίτερα θετικό όχι μόνο γιατί αναδεικνύει την προτίμηση και υποστήριξη του κόσμου για τον αερολιμένα «Βιτσέντζος Κορνάρος», αλλά ιδιαίτερα γιατί βάσει των στοιχείων έχει αυξηθεί πολύ ο αριθμός των πολιτών από όλο το Νομό Λασιθίου που επιλέγει να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο της ανατολικής Κρήτης, κάτι που αναδεικνύει και τον «νομαρχιακό του χαρακτήρα», όπως τόνισε ο κ. Βερίγος.

Περισσότερα τσάρτερ από περισσότερες χώρες

Για τη χρονιά που ξεκίνησε κι εφ’ όσον ο προγραμματισμός υλοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, αναμένεται σημαντική αύξηση των πτήσεων τσάρτερ από και προς περισσότερους προορισμούς.

«Οι προοπτικές είναι πολύ καλές και πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να στηρίζει το αεροδρόμιο, συμβάλλοντας στην περεταίρω ανάπτυξη του, επομένως και στην ανάπτυξη του νομού Λασιθίου», πρόσθεσε ο κ. Βερίγος ευχόμενος σε όλο τον κόσμο παράλληλα καλή χρονιά με υγεία.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, στις πτήσεις τσάρτερ αυξάνονται φέτος οι προορισμοί κι εκτός από την Δανία και τη Νορβηγία αναμένεται και προστεθούν η Σουηδία, η Ελβετία, η Ιταλία, αλλά και η Αγγλία.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας