Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Το χρονικό της επίσκεψης Χρυσοχοΐδη στην Κρήτη και οι υποσχέσεις για τα νοσοκομεία του νησιού (vid)

  https://www.neakriti.gr/sites/default/files/styles/full/public/2023-11/xrysoxoidis.jpg.webp?itok=kIQHcite

Υποδοχή με συνθήματα, διαμαρτυρία και μικρής κλίμακας επεισόδια, επεφύλαξαν στον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, υγειονομικοί και σωματεία εργαζομένων, κατά την άφιξή του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου - «Δεν τίθεται θέμα λειτουργίας των νοσοκομείων του Λασιθίου», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης από την Σητεία, ενώ διαβεβαίωσε τους Λασιθιώτες πως τα τρία νοσοκομεία της Σητείας, της Ιεράπετρας και του Αγίου Νικολάου αποτελούν προτεραιότητα και θα στηριχτούν από την κυβέρνηση



    Εν μέσω αντιδράσεων έφτασε στο νοσηλευτικό ίδρυμα ο υπουργός Υγείας
    Συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στο χώρο της σύσκεψης
    Υπόσχεση Χρυσοχοΐδη για 10 γιατρούς και 74 νοσηλευτές στο Βενιζέλειο
    «Μία από τα ίδια» λένε οι υγειονομικοί μετά τις εξαγγελίες του υπουργού

Ένταση επικράτησε το πρωί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου όταν υγειονομικοί και εκπρόσωποι σωματείων θέλησαν να εισέλθουν στο χώρο που πραγματοποιούνταν η σύσκεψη παρουσία του υπουργού Μιχάλης Χρυσοχοΐδη με επίκεντρο τα προβλήματα και τις ελλείψεις στο νοσοκομειακό ίδρυμα.

Αστυνομικοί απέτρεψαν τους συγκεντρωμένους να μπουν στο χώρο της σύσκεψης, με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρής κλίμακας ένταση.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο τέλος της σύσκεψης με τη διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και του Νοσοκομείου, εργαζομένων στο νοσοκομειακό ίδρυμα και τον  περιφερειάρχη, συνάντησε εκπροσώπους των συγκεντρωμένων ακούγοντας τα αιτήματά τους.


Μέσα σε λίγες εβδομάδες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε για δεύτερη στο Ηράκλειο με φόντο τα προβλήματα στο Βενιζέλειο που έχουν οδηγήσει σε αποδυνάμωση έως κλείσιμο μια σειρά από κλινικές και τμήματα. Όπως ο ίδιος δεσμεύτηκε, μέχρι το τέλος του χρόνου υπολογίζεται ότι τα προσληφθούν 10 γιατροί και 74 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, ενώ με τη φαστ τρακ διαδικασία που ψηφίστηκε, θα τρέξουν κι άλλες προσλήψεις τον Ιανουάριο.

Για τις σταθερά άγονες μετά από διαγωνισμούς θέσεις σε νοσοκομεία όλης της χώρας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε, χωρίς όμως να εξειδικεύει, κίνητρα για τους γιατρούς προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, ενώ υποστήριξε ότι έξτρα προσωπικό θα φτάσει στα νοσοκομεία της Κρήτης και μέσα από τις 3χιλιάδες προλήψεις που θα τρέξουν το επόμενο διάστημα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που είπε ότι θα επισκεφθεί το επόμενο διάστημα και το νοσοκομείο Ρεθύμνου, εξέφρασε την ικανοποίησή του που με τους ιδιώτες αναισθησιολόγους έχει ομαλοποιηθεί όπως τόνισε η κατάσταση στα χειρουργεία, ενώ επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η στελέχωση και ομαλή λειτουργεία των νοσοκομείων.

Μια από τα ίδια είπαν ότι άκουσαν υγειονομικοί που ζήτησαν ουσιαστικά μέτρα, χαρακτήρισαν υποκριτική την παρουσία του υπουργού, καλώντας δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 30 του μήνα.

Το «παρών» στη διαμαρτυρία έξω από το Βενιζέλειο έδωσαν και εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ που όπως είπαν με τις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται, επί της ουσίας συγχωνεύεται και οδηγεί σε αποδυνάμωση τις υπηρεσίες για τους εξαρτημένους και τις οικογένειες τους.

Δείτε το βίντεο: 


«Δεν τίθεται θέμα λειτουργίας των νοσοκομείων του Λασιθίου», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης από την Σητεία, ενώ διαβεβαίωσε τους Λασιθιώτες πως τα τρία νοσοκομεία της Σητείας, της Ιεράπετρας και του Αγίου Νικολάου αποτελούν προτεραιότητα και θα στηριχτούν από την κυβέρνηση, ενώ σε ότι αφορά το νοσοκομείο της Νεάπολης επεφύλαξε μια έκπληξη λέγοντας πως αυτό θα μετεξελιχτεί σε κέντρο αποκατάστασης!

Ειδικότερα, την διαβεβαίωση ότι τα νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου θα ενισχυθούν έδωσε από την Σητεία ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόσληψη προσωπικού στα νοσοκομεία του Λασιθίου με βάση τις εισηγήσεις των ιατρικών υπηρεσιών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και με fast track διαδικασίες.

Νωρίτερα ο υπουργός υγείας έγινε δεκτός με συνθήματα και αποδοκιμασίες από συγκεντρωμένους πολίτες στην είσοδο του νοσοκομείου της πόλης οι οποίοι τονίζουν πως η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο προκαλεί φόβο ανασφάλεια και οργή.

Οργισμένοι εμφανίστηκαν και Ιεραπετρίτες διαδηλωτές που συγκεντρωθήκαν στο ύψος του κόμβου της Παχιάς Άμμου για να συναντήσουν τον υπουργό Υγείας για να του ζητήσουν να επισκεφτεί και το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, προκειμένου να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει αλλά έμειναν άπραγοι, αφού ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης παρέκαμψε το μπλόκο ακολουθώντας εναλλακτική διαδρομή.

Οι Ιεραπετρίτες έμειναν να συζητούν σε υψηλούς τόνους με τον διοικητή της 7ης ΥΠΕ, ο οποίος τους ενημέρωσε πως η σύσκεψη με όλους τους φορείς της υγείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού Λασιθίου θα γίνει στη Σητεία, καλώντας να πάρουν μέρος σε αυτήν για να εκθέσουν τις απόψεις τους.

Πηγή : Νέα Κρήτη


Συνολικες προβολες σελιδας