Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Διακρίσεις του Στέλιου Χριστάκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητικής Υποβρύχιας Αλιείας

 https://visitermionida.gr/wp-content/uploads/2023/11/398669774_122115581780080378_5245057560205920127_n.jpg

Στο 52ο Ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητικής Υποβρύχιας Αλιείας 2023,το οποίο διεξήχθη στο Πόρτο Χέλι, συμμετείχε ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Σητείας Στέλιος Χριστάκης. Πέτυχε άλλη μία σημαντική διάκριση, κατακτώντας την 4η θέση καθώς και το κύπελλο μεγαλύτερου ψαριού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σητειακός αθλητής συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις επιστρέφοντας με σπουδαίες διακρίσεις. Η προσπάθεια ξεκίνησε το 2019 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που έγινε στη Λήμνο, όπου αναδείχθηκε 13ος. Ακολούθως το 2021 στην Κέρκυρα κατέκτησε την 2η θέση και το 2022 στην Σύρο και πάλι τη 2η θέση.

Το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έλαβε χώρα στο Πόρτο Χέλι, με την συμμετοχή 16 αθλητών από όλη την Ελλάδα. Ένας αρκετά δύσκολος αγώνας, όπως ανέφερε ο Στέλιος Χριστάκης, με κύμα, θολούρες … δύσκολο θαλάσσιο περιβάλλον και καιρικές συνθήκες δηλαδή. «Παρ’ όλα αυτά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διότι αναχωρώντας από τη Σητεία σκεφτόμουνα κι έλεγα ότι λόγω της δυσκολίας του αγώνα, του ότι δεν γνώριζα τα μέρη, θα ήμουν αρκετά ευχαριστημένος με μία θέση μεταξύ 5ης και 3ης. Τελικά κατέκτησα την 4η. Επίσης το κύπελλο μεγαλύτερου ψαριού που ήταν ένας ροφός γύρω στα πέντε κιλά».

Στο 52ο Πρωτάθλημα συμμετείχε επίσης ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Σητείας και αδελφός του Στέλιου, Μάνος Χριστάκης, ο οποίος παρ’ ότι αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε μία πανελλήνιου βεληνεκούς διοργάνωση είχε πολύ καλή παρουσία καταλαμβάνοντας την 7η θέση.

Μέχρι βέβαια να φτάσει η ώρα της διεξαγωγής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και της συμμετοχής σε αυτό, προηγήθηκε, όπως είπε ο κ Χριστάκης, μία μεγάλη περίοδος προετοιμασίας, οργάνωσης και διευθέτησης πολλών θεμάτων, εξοπλισμού, γραφειοκρατικής φύσης, αλλά και οικονομικής, δεδομένων των συνθηκών και των απαιτήσεων που έχει μία μεγάλη όπως η συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο κ. Χριστάκης ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια, το Ναυτικό Όμιλο Σητείας για την διαχρονική και σταθερή του στήριξη, τους χορηγούς του, καθώς και ιδιαίτερα τους ανθρώπους, οι οποίοι ήταν δίπλα του στους αγώνες, το Χάρη Αξαρίδη, το Γιάννη Καραβιτάκη και τη Μαρία Δρακάκη.

«Ήταν συνολικά μία πολύ δυνατή εμπειρία η συμμετοχή και στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Μακάρι κάποια στιγμή να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή του στην Σητεία, η οποία πληροί τις προδιαγραφές και όσον αφορά το θαλάσσιο στοιχείο και σαν μέρος που είναι θαυμάσιο», κατέληξε ο κ Χριστάκης.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας