Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Καλά τα σήματα αλλά… πότε θα έλθουν οι μπουλντόζες;

 https://hxonews.gr/content/images/605100390-voak.jpg?w=1040

Οδηγώντας από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι τη Νεάπολη, βλέπουμε ότι από το εργοτάξιο του ΑΚΤΩΡ μέχρι την έξοδο προς Λακώνια ο δρόμος έχει στενέψει, με πάρα πολλά σήματα. Λογικό σημάδι ότι ξεκινούν –επιτέλους– οι εργασίες αλλά, προς το παρόν, μπουλντόζες δεν βλέπουμε καθώς το πρόβλημα με τις απαλλοτριώσεις παραμένει.

Οι πληροφορίες μας είναι ότι σχεδόν όλη η γη δίπλα από τον ΒΟΑΚ μέχρι τη Νεάπολη έχει ιδιοκτήτες, οπότε ελάχιστο είναι το ελεύθερο και δημόσιο τμήμα για να δουλέψουν μπουλντόζες. Εάν το θέμα με τις απαλλοτριώσεις ολοκληρωθεί, η εταιρεία είναι έτοιμη για άμεσο ξεκίνημα των εργασιών.

Στο ίδιο τμήμα έχουν τοποθετηθεί και μια σειρά από αυτά τα μπλόκια που βλέπομαι στο ολοκληρωμένο τμήμα του ΒΟΑΚ. Αυτή δεν είναι αυτή η οριστική θέση τους, τοποθετήθηκαν προσωρινά για προστασία τη διάρκεια των εργασιών και για ασφαλέστερη οδήγηση.

Ο δρόμος μέχρι την Νεάπολη βαδίζει σχεδόν επάνω στη σημερινή χάραξη και η διάνοιξη προβλέπεται να γίνει είτε από τη δεξιά ή από την αριστερή πλευρά του δρόμου, ανάλογα τη μορφολογία του εδάφους. Επομένως βλάστηση της μιας ή της άλλης πλευράς αναγκαστικά θα πρέπει να απομακρυνθεί για να μεγαλώσει ο δρόμος. Λυπηρό μεν, αλλά αναγκαίο.


Είδαμε ακόμα συνεργείο του ΒΟΑΚ να κλαδεύει, για λόγους ασφαλείας των αυτοκινήτων, τη βλάστηση, στη δεξιά πλευρά του δρόμου πηγαίνοντας προς Νεάπολη. Σίγουρα ο δρόμος αυτός και οι εργασίες που θα γίνονται θα μας απασχολήσουν πολύ τα επόμενα χρόνια… που ελπίζουμε να μην είναι πολλά!
ΛΕΩΝ.Κ.

 Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας