Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Συγκέντρωση ανδρικού ρουχισμού για τους τροφίμους φυλακών Νεάπολης

 https://www.lamianews.gr/wp-content/uploads/2023/02/SOFADES.jpg

Ζούμε σε μία εποχή, που η λέξη «αυτονόητο» τείνει να χάσει κάθε νόημα -όπως δυστυχώς φαίνεται σε πολλούς τομείς της ζωής και της καθημερινότητάς μας.  Για παράδειγμα είναι αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να τυγχάνουν υπηρεσιών υγείας.  Ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν φαγητό και νερό για να επιβιώσουν.  Αλλά και ότι θα πρέπει να έχουν είδη ένδυσης και υπόδησης…

Όλα αυτά κι άλλα πολλά μπορεί να θεωρούνται αυτονόητα για όλους, όμως σίγουρα δεν είναι για πολλούς ανθρώπους.  Πόσο δε για κάποιους που ζουν σε ένα διαφορετικό πλαίσιο -καλώς ή κακώς δεν εξετάζεται προφανώς στο συγκεκριμένο θέμα -για παράδειγμα σε αυτό ενός σωφρονιστικού ιδρύματος.

Για ανθρώπους λοιπόν που ζουν σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα και οι οποίοι έχουν ανάγκη ρουχισμού, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μία εθελοντική δράση, με ανοικτό κάλεσμα προς όλους όσοι μπορούν να βοηθήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας σε συνεργασία με το Εθελοντικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Σητείας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σητείας διοργανώνουν εθελοντική δράση συγκέντρωσης συγκεκριμένων ειδών ανδρικού ρουχισμού για τους τροφίμους φυλακών Νεάπολης, μετά και από την σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης του σωφρονιστικού καταστήματος.

«Είναι», ανέφερε η κ. Βέρα Περάκη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητεία, «μία εθελοντική δράση που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά. Ο Σύλλογος ήρθε σε επαφή με τους υπεύθυνους του σωφρονιστικού καταστήματος προκειμένου να προσφέρει βιβλία στους τροφίμους της φυλακής.  Στην διάρκεια της συζήτησης και κατόπιν σχετικών ερωτημάτων για τις ανάγκες των τροφίμων, αναδείχθηκε και αυτή που συνήθως υπάρχει, αυτή του ρουχισμού, δεδομένου ότι ένας μεγάλος αριθμός των ανθρώπων αυτών είναι άποροι.

Χρειάζονται επομένως ρούχα και βέβαια συγκεκριμένα, όπως τζιν παντελόνια, φόρμες, φούτερ, μπουφάν, μπλούζες (χειμωνικές και καλοκαιρινές), εσώρουχα, κάλτσες αλλά και παπούτσια.  Τα είδη ρουχισμού και συνολικά όλα τα είδη θα πρέπει να είναι καθαρά, σιδερωμένα και σε καλή κατάσταση.  Καλούμε λοιπόν τους συνανθρώπους μας να συμβάλουν στην πραγματοποίηση της εθελοντικής αυτής δράσης.  Η συγκεκριμένη ανάγκη είναι πραγματική.  Κι ας μην ξεχνάμε ότι κάτι που για εμάς ίσως να μην έχει μεγάλη αξία για κάποιους άλλους έχει.  Σε κάποιες ντουλάπες μπορεί τα ρούχα να πιάνουν χώρο ενώ για κάποιους ανθρώπους μία μπλούζα είναι άκρως απαραίτητη».

Παράκληση απευθύνεται προς τον κόσμο να μην προσφέρει είδη ρουχισμού που δεν συμπεριλαμβάνονται στις προαναφερθείσες κατηγορίες.

Η εθελοντική δράση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 20 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 22 του μήνα.  Τα είδη ρουχισμού θα συγκεντρώνονται στον χώρο του Συλλόγου Φίλων Μουσικής (στον Τεχνοχώρο) καθημερινά 19. 30 -21. 00, στο Εθελοντικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Σητείας (στον χώρο του στον πεζόδρομο της ΔΕΗ) 18. 00 -20. 00 και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σητείας (στον χώρο του ΚΑΠΗ) 10. 00 π. μ. – 12. 00 το μεσημέρι.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας