Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν.Κ.Υ. Σητείας

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν.Κ.Υ. Σητείας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων στο Βενιζέλειο Γ.Ν. και την αγανάκτηση του για τη οικτρή κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει η δημόσια υγεία στην Κρήτη. Η υποστελέχωση όλων των δημόσιων Νοσοκομείων στο νησί αποτελεί τραγικό γεγονός.

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο βιώνει μια πρωτοφανή κατάρρευση ζωτικών τμημάτων του εξαιτίας της υποστελέχωσης αυτής και βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολική κατάρρευση. Έχουν σταματήσει να πραγματοποιούνται οι τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις με ότι συνεπάγεται αυτό για τους πολίτες, οι ειδικευόμενοι-εκπαιδευόμενοι ιατροί όλων των χειρουργικών ειδικοτήτων και μελλοντικοί ειδικευμένοι γιατροί όπως και οι ίδιοι τονίζουν μένουν ουσιαστικά ανεκπαίδευτοι, τα περισσότερα τμήματά του υπολειτουργούν ενώ οι γιατροί του οδηγούνται σε παραίτηση. Και όλα αυτά συμβαίνουν εν έτει 2023 στο 7ο σε επισκεψιμότητα ασθενών νοσοκομείο της χώρας.

Για ακόμα μια φορά με ανείπωτη οργή τονίζουμε ότι δεν ζητάμε τίποτα παράλογο ζητάμε τα αυτονόητα: Την πλήρη στελέχωση των Νοσοκομείων μας με μόνιμο ιατρικό νοσηλευτικό διοικητικό και λοιπό προσωπικό και τη γενναία χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα τους και να είναι σε θέση να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Κ.Υ. ΣΗΤΕΙΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας