Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Αλλάζει το τοπίο στην κρουαζιέρα λόγω των ακυρώσεων αφίξεων στο Ισραήλ

 https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/krouaziera-768x461-1.jpg

Αλλάζει το τοπίο στην κρουαζιέρα στην ανατολική Μεσόγειο αφού συνεχίζονται οι ακυρώσεις αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια του Ισραήλ. Τα δεδομένα του πολέμου δεν επιτρέπουν να γίνει κανονικά το πρόγραμμα των κρουαζιερόπλοιων που έχει προγραμματιστεί και εκτελείται αυτή την περίοδο από διάφορες εταιρείες.

Ωφελημένες περιοχές είναι κυρίως η Κύπρος και η νοτιοανατολική Τουρκία οι οποίες και δέχονται τις περισσότερες έκτακτες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων ενώ δε λείπουν τα οφέλη και για την Κρήτη και την Ελλάδα συνολικά.

 

Στον Άγιο Νικόλαο και την Κρήτη

Στο πλαίσιο αυτό και ο Άγιος Νικόλαος έχει μια άφιξη την 1 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες αλλαγές που θα ευνοήσουν το νησί και το μικρό τουριστικό λιμάνι του Αγίου Νικολάου. Σημαντική ενίσχυση δέχονται τα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων τα οποία έχουν ήδη αναπτύξει την κρουαζιέρα σε μεγάλο βαθμό.

Συγκεκριμένα, το Azamara Pursuit θα επισκεφτεί τον Άγιο Νικόλαο την 1η Νοεμβρίου και τη Σαντορίνη στις 2.

Ακόμα, το Azamara Journey θα καταπλεύσει εκτάκτως στη Σύρο και τη Θεσσαλονίκη στις 18 και 19 Νοεμβρίου αντίστοιχα. Το Mein Schiff 5 θα επισκεφτεί εκτάκτως τη Σαντορίνη στις 27 Οκτωβρίου.

Ταυτόχρονα, η Celestyal ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τις προσεγγίσεις της στο Ισραήλ, μέχρι τέλος Νοεμβρίου και ότι αντικαθιστά την προσέγγιση στο Ισραήλ με μια πρόσθετη προσέγγιση στο Ηράκλειο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal, Κρις Θεοφιλίδης, δήλωσε: «Αρχικά, ως εταιρεία, οι σκέψεις μας είναι με όσους επηρεάζονται από τα γεγονότα στο Ισραήλ. Ευχόμαστε για την ασφάλεια όλων και την ταχεία επιστροφή της ειρήνης στη χώρα. Είμαστε συντονισμένοι με τις αρχές και η ασφάλεια, η προστασία και η άνεση των επιβατών μας παραμένει η ύψιστη προτεραιότητά μας. Κατόπιν συστάσεων των ομάδων μας εσωτερικά και των αρμόδιων αρχών, αποφασίσαμε να αντικαταστήσουμε προσωρινά το Ισραήλ από το πρόγραμμα της κρουαζιέρας “Τρεις Ήπειροι” με την πόλη του Ηρακλείου στην Κρήτη, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. Οι συνεργάτες μας θα επικοινωνήσουν με όλους τους επιβάτες των οποίων η προγραμματισμένη τους κρουαζιέρα επηρεάζεται προκειμένου να τους ενημερώσουν σχετικά με τις διαφοροποιήσεις που προκύπτουν, καθώς και για όσα έχουν προβλεφθεί επιπροσθέτως για να διασφαλιστεί η αναψυχή και η απόλαυση του ταξιδιού τους.»

Η αλλαγή ισχύει για τις παρακάτω κρουαζιέρες και θα παρακολουθείται η ανάγκη για τυχόν νέες διαφοροποιήσεις για επιπλέον ημερομηνίες: Την κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων «Τρεις Ηπειροι» με αναχωρήσεις στις 21 και 28 Οκτωβρίου, όπως και στις 4, 11, 18 και 25 Νοεμβρίου 2023.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας