Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Μανόλης Θραψανιώτης στον STYLE100: Να σκεφτούν σοβαρά οι πολίτες σε ποια θέση έχει φέρει τη χώρα η διακυβέρνηση από τη ΝΔ

 
 
Με αναφορά σε μια σειρά ανοιχτών ζητημάτων και «πληγών» για το Λασίθι(έμφαση, εδώ, στον ΒΟΑΚ και τα νοσοκομεία, όπου αναφέρεται  αναλυτικά και με παράθεση στοιχείων) και σaυνολικά την χώρα, που πρέπει να αξιολογήσουν οι πολίτες πριν πάνε στην κάλπη, ο Μανόλης Θραψανιώτης, υποψήφιος εκ νέου βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προβάλλει τις θέσεις του κόμματος του και ασκεί κριτική στην διακυβέρνηση της ΝΔ, δηλώνοντας με έμφαση, πως όποιο έργο εξακολουθεί να γίνεται σήμερα στο Λασίθι, είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ.

 Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, στη Σητεία, είναι το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ- ΑΜΕΑ Δήμητρα), που ο χώρος όπου ξεκίνησε η λειτουργία του είχε παραχωρηθεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου.
Ο Μανόλης Θραψανιώτης, μιλώντας στον STYLE100 και τον Κώστα Γραμμενίδη, συμφώνησε με το σύνθημα της ΝΔ πως  πρέπει να πάμε μπροστά, για να το αποδημήσει όμως, λέγοντας , «το  θέμα είναι όμως με ποιον θα πάμε μπροστά; Με τον  κύριο Μητσοτάκη, ο οποίος κατάφερε να φτάσει τη θέση της στην ελευθερία του Τύπου στην εκατοστή από τη έβδομη θέση;
Θα πάμε μπροστά, όταν στο κοινωνικό εισόδημα το έχουν φτάσει στην εκατοστή τριακοστή θέση της χώρα παγκοσμίως;
Στο νομικό όσο πολιτικό σύστημα η θέση μας βρίσκεται πάλι στην εκατοστή τριακοστή θέση σε σχέση με την αξιολόγηση που έχει γίνει από τους  Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα;
Στην ακρίβεια, σύμφωνα με τη Γιούροστατ έχουμε πάει πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο.
Είναι ζητήματα τα οποία θα πρέπει να τα αξιολογήσουμε, να τα αξιολογήσουν οι πολίτες, να σκεφτούν σοβαρά που έχει φτάσει η χώρα μας  τέσσερα χρόνια με διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
Ειδικότερα για το Λασίθι, αναφέρθηκε στις κρατικές δομές υγείας : «Είχε  απαξιωθεί η υγεία στο νομό Λασιθίου» είπε,  «ιδιαίτερα όταν ο κύριος Πλεύρης βγαίνει και λέει ότι δεν μπορούμε στην Κρήτη να έχουμε οχτώ νοσοκομεία και  στο Λασίθι τέσσερα. Στοχοποιώντας έτσι, κάποια νοσοκομεία ότι θα πρέπει είτε να υποβαθμιστούν, είτε να κλείσουν».
Ο κ. Θραψανιώτης  τόνισε πως «όσα έργα υλοποιούνται στο νομό Λασιθίου έχουν τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία», αναφέροντας τον σταθμό επεξεργασίας απορριμμάτων,  που , εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και όταν έγινε η εγκατάσταση του εργολάβου, ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης ήταν εκείνος ο οποίος είπε, «είναι το τελευταίο έργο δημόσιο έργο το οποίο γίνεται με δημόσιους πόρους. Έτσι τα υπόλοιπα θα γίνονται με συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Τι σημαίνει συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα; Η ΝΔ εκεί κάνει απευθείας συμβάσεις ΣΔΙΤ σε όλη την Ελλάδα πάνω από 9 δισεκατομμύρια. Στο 30% περίπου  συμμετέχουν ιδιώτες. Το υπόλοιπο θα το επιβαρυνθεί  ο ελληνικός λαός».
Ο υποψήφιος βουλευτής ανάφερε ακόμα το φράγμα του Αϊ Γιάννη και τις Χοχλακιές που είχαν ξεκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ, ενταγμένα στο ΕΣΠΑ μαζί με τριάντα ένα έργα σε όλη την Ελλάδα.
 « Θα υλοποιήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας»
Στη διάρκεια της συζήτησης ο Μ. Θραψανιώτης αναφέρεται στα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών , ενώ κλήθηκε να κάνει μια σύγκριση ανάμεσα στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.
Για να καταλήξει:
« Ήμουν παρών στη Σητεία ιδιαίτερα σε καταστάσεις όπως ήταν οι πλημμύρες του Οκτωβρίου που έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση τους πολίτες της Σητείας.
Θέλω να επισημάνω ότι προσπαθήσαμε ένα σαν κυβέρνηση :Να αναβαθμίσουμε το κλιμάκιο της πυροσβεστικής Σητείας, οι οποίοι πράγματι έδωσαν τον εαυτό τους για να ανταποκριθούν και στην πλημμύρα, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις.
Είχε υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα, χρειαζόταν να υπογραφεί μόνο το προεδρικό διάταγμα το 2019 και να γίνει η αναβάθμιση. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να το κάνουμε .Δεν έχει γίνει αναβάθμιση του κλιμάκιου ακόμα.
Εμείς δεσμευόμαστε ότι όλα αυτά τα οποία είχαμε δεσμευτεί θα τα υλοποιήσουμε».
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας