Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Τα 30 χρόνια του συνεορτάζει το Θέατρο της Σητείας με την τοπική κοινωνία

 

Με εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις, αφιερωματικές εκδηλώσεις και άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις το Θέατρο της Σητείας συνεορτάζει με την τοπική κοινωνία, τα 30 χρόνια ζωής και λειτουργίας του…

Τρεις δεκαετίες συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά -και όχι μόνο- δρώμενα του τόπου συμπληρώνει φέτος η σητειακή θεατρική ομάδα, γεγονός σημαντικό για μία μικρή πληθυσμιακά περιοχή όπως είναι η Σητεία.

Μάλιστα όταν δημιουργήθηκε, το 1993 από μία ομάδα ανθρώπων ευαισθητοποιημένων στην τέχνη ήταν το μοναδικό θεατρικό σωματείο στην ευρύτερη περιοχή. Στο πέρασμα των χρόνων συνετέλεσε στην ανάπτυξη της τέχνης του θεάτρου δίνοντας το ερέθισμα σε αρκετούς πολίτες να ασχοληθούν με αυτό, ενώ στην πορεία δημιουργήθηκαν κι άλλες θεατρικές ομάδες με επίσης σημαντική δράση…

Εκτός από τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει φέτος το Θέατρο της Σητείας, πρόσφατα προχώρησε και σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Πρόεδρος Φανή Σύρπου, Αντιπρόεδρος Μάνος Καστρίτης, Γραμματέας Μαρία Μαντζίλα, Ταμίας Κατερίνα Σκαρβελάκη, Μέλος Μάνος Ρουσοσομουστακάκης.

Η ομόφωνα επανεκλεγείσα Πρόεδρος του Θεάτρου κ. Φανή Σύρπου ευχαρίστησε όλα τα μέλη που συμμετείχαν και προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία. Εστίασε ακολούθως στις δράσεις της Σητειακής Θεατρικής Ομάδας κατά την τρέχουσα χρονιά, που ήδη έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο λόγος για τις δύο θεατρικές παραστάσεις που έχουν παρουσιαστεί στο Σητειακό κοινό, στην αίθουσα του Πολύκεντρου. Αρχικά η παράσταση «6+1 Μονόπρακτα» των Κ. Μουσερλά και Γ. Σκούρτη σε σκηνοθεσία Φανής Σύρπου (παραγωγής του Θεάτρου της Σητείας) η οποία παρουσιάστηκε στις 11,12,13 και 15 Μαρτίου. Την παρακολούθησε πολύς κόσμος. Ακολούθως η παράσταση «Αρκετά με τη Βιολέτα» του Νίκου Νικολάου σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γιαννακάκη -με τη στήριξη του Θεάτρου της Σητείας. Μία επίσης θαυμάσια παράσταση που ανέβηκε στο Πολύκεντρο στις 2, 3, 4 και 5 Απριλίου και έτυχε ευρείας ανταπόκρισης.

 

Το τριήμερο

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων ζωής του Θεάτρου της Σητείας, οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στη διάρκεια όλης της χρονιάς. Μεταξύ αυτών προγραμματίζεται ένα αφιερωματικό τριήμερο το καλοκαίρι στον χώρο του δημοτικού κήπου και συγκεκριμένα στις 17, 18 και 19 Ιουλίου στη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστεί μέσα από ιδιαίτερες δράσεις η ζωή, η πορεία, το έργο της Σητειακής Θεατρικής Ομάδας όλα αυτά τα χρόνια. Σχεδιάζεται μεταξύ άλλων η παρουσίαση φωτογραφικού υλικού και πληροφοριών των έργων που έχει ανεβάσει το Θέατρο της Σητείας, αλλά και προβολή σκηνών σε οθόνη από τις παραστάσεις του Θεάτρου. Προβλέπεται δε και μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του.

 

Δράσεις και συνεργασίες

«Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι η φετινή, είναι πολλή σημαντική χρονιά για το Θέατρο της Σητείας γιατί γιορτάζουμε τα 30 χρόνια από τότε που μία ομάδα ανθρώπων με πολλή αγάπη για το θέατρο και μεράκι προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, ξεκίνησαν και δημιούργησαν το σύλλογο, που μέχρι σήμερα πιστεύουμε ότι έχει προσφέρει σημαντικό έργο. Να θυμίσουμε ότι έχουν δημιουργηθεί συνολικά 35 θεατρικές παραστάσεις, με έργα συγγραφέων όχι μόνο ελλήνων αλλά και ξένων. Έχουμε λάβει πολλά βραβεία ως τώρα για την προσπάθεια και τη δουλειά αυτή, ερασιτεχνική μεν αλλά με επαγγελματικό ύφος και ήθος.

Επίσης συνεργαζόμαστε με σχεδόν όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας. Έχουμε κάνει συμπαραγωγή με τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Σητείας (Απόψε Τρώμε στης Ιοκάστης), συνεργαζόμαστε επίσης με την Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος έχουμε κάνει ήδη πέντε podcasts… Είχαμε συμμετοχή σε παρουσίαση του ζωγράφου Γ. Κόρδη με θέμα τον Ερωτόκριτο, όπου απαγγείλαμε στίχους. Και γενικότερα συμμετέχουμε όπου μας ζητηθεί και μπορούμε κι έχουμε μία πολύ καλή σχέση με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς του τόπου μας. Επιπρόσθετα έχουμε πραγματοποιήσει πάρα πολλά σεμινάρια σε ό,τι αφορά το θέατρο, αφιερώματα σε συγγραφείς, ποιητές… πολλές δράσεις, πραγματικά», τόνισε η κ. Σύρπου.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Από την πρόσφατη παράσταση «Αρκετά με τη Βιολέτα»

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας