Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Έθεσαν το θέμα των θαλάσσιων αιολικών πάρκων στην περιοχή της Σητείας 

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας τέθηκε από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Σητεία  Επιστροφή στο Μέλλον» κ. Νίκο Κουρουπάκη αλλά και τον επικεφαλής του  συνδυασμού «Μαζί στο Αύριο» κ. Νίκο Καραμανωλάκη τέθηκε το θέμα των θαλάσσιων αιολικών πάρκων στην περιοχή της Σητείας»  και δη ανατολικά,  με την περιοχή του Παλαικάστρου και του Κάβο Σίδερο να φωτογραφίζονται, όπως επισημάνθηκε.

Ο κ. Καραμανωλάκης ρώτησε αν είναι γνώστης ο Δήμαρχος, αν ναι, γιατί αποσιωπείται το σοβαρό αυτό θέμα και επίσης αν είναι ενήμερη η τοπική κοινότητα και οι κάτοικοι της περιοχής.

«Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να σιωπούμε για δημοσιεύματα, τα οποία υπογράφει Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης και να έρθουμε άλλη μία φορά προ τετελεσμένων γεγονότων, όταν πια θα έχουν ληφθεί αποφάσεις. Θέλει το Παλαίκαστρο να καταστραφεί η ευρύτερη αλιευτική περιοχή;». σημείωσε.

«Η Δημοτική αρχή κι εγώ  δεν έχει καμία επαφή με κανέναν, ούτε επενδυτή ούτε τον οποιοδήποτε,  που να μιλάει για συγκεκριμένα σημεία χωροθετημένα, στα οποία μπορεί να γίνουν κάποιες εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας στη θάλασσα», απάντησε ο δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, μην κρύβοντας την ενόχλησή του για την αιχμή αν γνωρίζει κάτι και το κρύβει, «Δημοσιεύματα έχουν βγει δεκάδες. Οι αποφάσεις του Δ.Σ. είναι γνωστές, τις έχουμε λάβει κατ’ επανάληψη. Θεωρώ, στηριγμένοι στην απόφαση που έχουμε λάβει, ότι δεν επιτρέπουμε εγκαταστάσεις αιολικές πέραν της περιοχής του Αθερινόλακου. Ο καθένας μπορεί να γράφει και να ψελλίζει οπουδήποτε. Όταν έρθει η ώρα και υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, τότε θα τεθεί στο Δ.Σ., το οποίο θα λάβει αποφάσεις όπως έχει γίνει ως τώρα», πρόσθεσε.

Αλλά και ο κ. Κουρουπάκης σημείωσε ότι «για ο,τιδήποτε βγαίνει στον αέρα, το οποίο αφορά την περιοχή, πρέπει να υπάρχει ενημέρωση του Δ.Σ. Θα έπρεπε δηλαδή ο Δήμαρχος  ήδη  να έχει ζητήσει και να  γνωρίζει τί  και  ποιό είναι το σημείο “ανατολικά” βάσει της σχετικής αναφοράς. Πρέπει τουλάχιστον να ενημερωθεί κι αν προκύπτει κάτι, να το συζητήσουμε. Είναι αυτονόητο, πρέπει να τρέχουμε πιο μπροστά αντί να τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα. Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο από το  θεραπεύειν», κατέληξε.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας