Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Κατηγορούν τη δημοτική αρχή ότι δεν δόθηκε η βαρύτητα που θα έπρεπε για το θέμα του νοσοκομείου Σητείας

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας τέθηκε από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Σητεία  Επιστροφή στο Μέλλον» κ. Νίκο Κουρουπάκη αλλά και τον επικεφαλής του  συνδυασμού «Μαζί στο Αύριο» κ. Νίκο Καραμανωλάκη, αλλά και το σύμβουλο κ. Μανόλη Τσιφετάκη το θέμα του Νοσοκομείου Σητείας.

Με αφορμή δηλώσεις  του Υπουργού Υγείας σχετικά με την αναδιάρθρωση των δομών υγείας, με τα  νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου για άλλη μία φορά να στοχοποιούνται, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι δεν δόθηκε από τη Δημοτική αρχή η βαρύτητα που θα έπρεπε για ένα τόσο σοβαρό θέμα σε ότι αφορά τη  δημοσιοποίηση του, την ανάδειξη αντίθεσης κι αντίδρασης σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και την άσκηση κοινωνικής πίεσης σε αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις. Αλλά αντίθετα υπήρξε εφησυχασμός κατόπιν  διάψευσης του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, που δεν είναι όμως ο αρμόδιος υπουργός,  για μία  τέτοια προοπτική.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής  η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Μαρία Γιαννακάκη ανέφερε ότι το ψήφισμα που εξεδόθη από το  Δημοτικό Συμβούλιο  απεστάλη στα ΜΜΕ, στο Υπουργείο και σε όλους τους αρμόδιους, ενώ  και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης σημείωσε ότι ο Δήμος άμεσα προέβη σε ανακοίνωση, αλλά και ότι προχώρησε σε εκτενή αναφορά για το θέμα μιλώντας σε ΜΜΕ  παγκρήτιας εμβέλειας.

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, πρέπει να λάβει  δημοσιότητα και να υπάρξει  αντίδραση, διότι η νομοθεσία η οποία έχει ψηφιστεί τελευταία δεν ευνοεί το Νοσοκομείο Σητείας. Χρειάζονται περεταίρω ενέργειες», τόνισε ο κ. Κουρουπάκης.

«Δεν δόθηκε η βαρύτητα που πρέπει για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα», επεσήμανε ο κ. Καραμανωλάκης προσθέτοντας: «Και βέβαια οι διεργασίες γίνονται. Μετεκλογικά θα δείτε τί θα γίνει με το Νομό. Βέβαια υπάρχει ευθύνη, καταγεγραμμένη».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας