Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Ζητούμενο είναι η αύξηση τουριστών στην περιοχή της Σητείας

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Γιάννης Κακουράκης μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη γνωστοποίησε την έναρξη πτήσεων τσάρτερ την περίοδο του καλοκαιριού από τη Νορβηγία, από τις 15 Ιουνίου έως και τον Αύγουστο.

«Μία εξέλιξη θετική στο πλαίσιο των επαφών της Ένωσης με tour operetors εκ νέου τον τελευταίο έναν και πλέον χρόνο, από την ώρα που ομαλοποιήθηκε η κατάσταση λόγω των συνθηκών της πανδημίας εξ αιτίας των οποίων είχαν σταματήσει τα τελευταία χρόνια οι πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας. Στην κατεύθυνση αυτή υπήρξαν διαδοχικές επαφές και συζητήσεις με το ταξιδιωτικό γραφείο Apollo, το οποίο δραστηριοποιούνταν στην περιοχή τα τελευταία χρόνια με την πραγματοποίηση πτήσεων τσάρτερ από Σκανδιναβικές χώρες, όπως η Δανία και η Νορβηγία. Οι προσπάθειες επέφεραν αποτέλεσμα, η συνεργασία -όπως όλα δείχνουν- συνεχίζεται εκ νέου με την περιοχή και αναμένεται για την φετινή τουριστική σαιζόν η πραγματοποίηση μίας πτήσης σε εβδομαδιαία βάση από την Δανία -θα ξεκινήσουν 19 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν 20 Οκτωβρίου, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό- και μίας δεύτερης πτήσης από την Νορβηγία, όπως προαναφέρθηκε.

«Αυτή την περίοδο στο πλαίσιο έναρξης και της δεύτερης πτήσης το καλοκαίρι», συνέχισε, «είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εύρεσης κλινών κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Προς το παρόν λοιπόν μιλάμε για δύο πτήσεις. Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με tour operetors που κάνουν πρόγραμμα στην Κρήτη, και από την Γερμανία, την Αγγλία και την Ολλανδία. Και αν δεν έχουμε κάποιες εξελίξεις για φέτος πιστεύουμε ότι του χρόνου θα έχουμε κάτι περισσότερο.

Ζητούμενο εξάλλου είναι η αύξηση τουριστών στην περιοχή. Για τούτο εστιάζουμε στην παραμονή όσο το δυνατό περισσότερων επισκεπτών στη Σητεία κι ακολούθως στην ευρύτερη περιοχή. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό και όπως αποτυπώθηκε και κατά τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι πτήσεις τσάρτερ ήταν σε εξέλιξη έχοντας μάλιστα αυξητική πορεία, αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, που αφορά την έλλειψη κλινών. Δυστυχώς στην περιοχή δεν έχουμε πολλές κλίνες, κι εννοούμε όλης της έκτασης του Δήμου, δηλαδή Σητεία, Παλαίκαστρο, Μακρύ Γιαλό, που είναι οι βασικές τουριστικές περιοχές του. Δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες ξενοδοχειακές κλίνες, είναι γεγονός και επισημαίνεται από τους tour operators. Υπάρχουν καταλύματα, διαμερίσματα και δωμάτια, όμως δεν υπάρχουν κλίνες για να συνδυαστούν για να γίνει βάση από έναν tour operetor, το αεροδρόμιο της Σητείας. Πρέπει λοιπόν να αυξηθούν οι κλίνες στην περιοχή μας.

Περίπου 6.500 με 7.000 είναι οι ξενοδοχειακές κλίνες της περιοχής, ωστόσο δεν είναι το σύνολο αυτών διαθέσιμα για προγράμματα tour operetors και υπάρχουν και κάποια ξενοδοχεία τα οποία παραμένουν κλειστά».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας