Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Εκδικάζεται σήμερα σε β΄ βαθμό η υπόθεση του φόνου του καρδιολόγου στη Σητεία

 

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά η υπόθεση του φόνου του καρδιολόγου στη Σητεία Χριστόδουλου Καλαντζάκη που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2017.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης καθώς είχε αναβληθεί τον Ιούνιο μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, λόγω κωλύματος της συνηγόρου της οικογένειας Καλαντζάκη, η οποία έπρεπε να βρίσκεται σε δίκη εκτός Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινές ισόβιας κάθειρξης η 42χρονη χήρα του γιατρού και ο 41χρονος πρώην εραστής της.

Η δολοφονία

Η δολοφονία του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη απασχόλησε το πανελλήνιο ως υπόθεση που συγκλόνισε την κοινωνία του Λασιθίου και ειδικά της Σητείας, αφού ο μοναδικός ιδιώτης καρδιολόγος που εξυπηρετούσε την περιοχή της Σητείας και του Μακρύ Γιαλού, έπεφτε νεκρός ανήμερα των γενεθλίων του από τον εραστή της γυναίκας του.

Ήταν Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης είχε γενέθλια. Είχε γεννηθεί στις 7 Οκτωβρίου 1955. Η σύζυγος του είχε κατέβει στην αγορά την προηγούμενη μέρα. Αγόρασε ένα πουκάμισο για τον σύζυγο, του το δώρισε το πρωί του Σαββάτου και τον αποχαιρέτησε ενώ έφευγε για το ιατρείο του στο Μακρύ Γιαλό όπως γίνεται τα Σαββατοκύριακα. Η σύζυγος φρόντισε να ενημερώσει με μήνυμα τον εραστή: «Έφυγε τώρα. Μόνος». Ήταν ένα κρίσιμο μήνυμα που αποκάλυψε η εφημερίδα με στοιχεία από την προανάκριση, αναδεικνύοντας την διάσταση του εγκλήματος.

Ο δολοφόνος το πρωί του Σαββάτου είχε στηθεί, φορώντας στολή παραλλαγής για να μοιάζει με κυνηγό, στο σημείο που είχαν αποφασίσει με την ερωμένη του και σύζυγο του γιατρού. Σε μια στροφή στα Πιλαλήματα. Είχε ανοικτό το κινητό του τηλέφωνο και περίμενε. Λίγο μετά έφτασε το μήνυμα. Στις 9 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2017 ο φόνος είχε καταγραφεί ως γεγονός, στερώντας την ζωή από τον καρδιολόγο.

Εντυπωσιακό τότε ήταν το γεγονός ότι δεν πέρασαν πάνω από 12 ώρες για να εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση και να προχωρήσει η Αστυνομία σε επίσημη ανακοίνωση, στοιχείο που καταγράφηκε ως μία σημαντική επιτυχία της Αστυνομίας του Λασιθίου.

 

Η καταδίκη

Το Φεβρουάριο του 2019 το ζευγάρι είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη. Το Δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη στον Βούλγαρο αστυνομικό, ο οποίος εκτέλεσε τον άτυχο γιατρό, μέσα στο αυτοκίνητό του ενώ στην σύζυγο του γιατρού, και ερωμένη του, επέβαλε επίσης την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, για ηθική αυτουργία χωρίς ελαφρυντικά. Η απόφαση του Δικαστηρίου ανακοινώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, 20ης Φεβρουαρίου 2019.

Η γυναίκα στην απολογία της αρνήθηκε ότι είχε σχέση με την δολοφονία, ρίχνοντας την ευθύνη στον αστυνομικό, τον οποίο χαρακτήρισε ανισόρροπο. Από την πλευρά του ο Βούλγαρος αστυνομικός τόνισε ότι η ερωτική τους σχέση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016 και πως ο ίδιος γνώριζε τα προβλήματα στη σχέση τους και ότι ανέμενε το διαζύγιο ενώ είπε πως ταξίδεψε μέχρι την Κρήτη, προκειμένου να του ζητήσει τον λόγο για απειλή την οποία υποστήριξε ότι δέχτηκε από τον 62χρονο καρδιολόγο.

 

Οι αποκαλύψεις  

Το δριμύ κατηγορώ συγγενών και φίλων του νεκρού μετά το φόνο, ανέδειξε μια ιστορία ψιθύρων που ακολούθησαν τη δολοφονία του καρδιολόγου τον Οκτώβριο του 2017. Τότε ειπώθηκαν πολλά στο περιθώριο των γεγονότων, αλλά και στην πρωτόδικη εκδίκαση. Το μήνυμα των ανθρώπων του νεκρού ήταν σαφές και ξεκάθαρο: Ο γιατρός και η βουλγαρικής καταγωγής σύζυγος του δεν είχαν καλές σχέσεις κι αυτό αποτυπώθηκε με ενάργεια στις καταθέσεις των ανθρώπων που ήταν κοντά του.

«Φοβόταν ότι θα τον δηλητηριάσει επειδή της ζητούσε επίμονα διαζύγιο και εκείνη δεν του το έδινε. Ο γιατρός δεν έτρωγε στο σπίτι και δεν άφηνε και μένα να φάω» είπε στην κατάθεσή του φίλος του γιατρού, που έχει διατελέσει στο παρελθόν στο Στρατό.

Επίσης, συνταξιούχος αστυνομικός, επιβεβαιώνοντας τα όσα είχε δημοσιεύσει η ΑΝΑΤΟΛΗ εξαρχής, κατέθεσε ότι ο γιατρός του είχε αποκαλύψει τον Μάρτιο του 2017 ότι κάποιος είχε κλέψει 30.000 ευρώ. Ο φίλος τον προέτρεψε να κάνει μήνυση κατά αγνώστων αλλά ο καρδιολόγος φοβόταν το σκάνδαλο. Στην συζήτηση του αποκάλυψε ότι συχνά η σύζυγος του έπαιρνε χρήματα από τις τσέπες ή έκανε αναλήψεις με τις κάρτες του. Μου είχε πει κάπου στον Μάρτιο: «Σήμερα με κλέβει, αύριο θα με σκοτώσει». Να σημειωθεί ότι η 39χρονη χήρα έχει μηνύσει τους φίλους του γιατρού για τα όσα έχουν υποστηρίξει σε βάρος της.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας