Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Λεωνίδας Τερζής Δημοτικός Σύμβουλος: Επιφανειακό ενδιαφέρον για τις αθλητικές υποδομές και όχι μόνο

 

Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα το αγωνιώδες προεκλογικό κρεσέντο της δημοτικής αρχής να εμφανίσει κάποιο έργο, με τις ανακοινώσεις της και τις συνεντεύξεις  που παραχωρεί ο κ. δήμαρχος και τα επιτελικά του στελέχη.

Παρά ταύτα οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ μπορούν να διαπιστώσουν την ένδεια θέσεων, την έλλειψη οράματος, την καθυστέρηση στην υλοποίηση των ήδη από χρόνια δρομολογημένων έργων, ενώ πολλές φορές είναι ηλίου φαεινότερο το επιφανειακό ενδιαφέρον για έργα που για την κοινωνία είναι ιδιαιτέρως σημαντικά.

Ένα από αυτά τα  έργα είναι η ανακαίνιση του αθλητικού  χώρου των γυμνασίων  της πόλης μας που χρηματοδοτήθηκε  από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ  ΙΙ με την απόφαση ένταξης 24797/1-6-2018.

Παρά το γεγονός ότι το έργο έχει μετράει τρείς (3) μήνες σε χρήση, έχει εμφανίσει αναιτιολόγητες φθορές.

Στις  5/10/2022 ενημερώθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κ. Παπαδάκης  για τις τρύπες που υπάρχουν  στο ταρτάν, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Στις 22/12/2022  απέστειλα έγγραφο συνοδευόμενο από φωτογραφικό υλικό στον δήμο προκειμένου να υπάρξει μέριμνα. Τουναντίον , η τεχνική υπηρεσία απάντησε πως μετά από αυτοψία που έκανε –δεν επιβεβαιώνεται από τις διευθύνσεις των Γυμνασίων μετά από επικοινωνία που είχα με αυτούς  –και ευθυγραμμιζόμενη με τον εργολάβο θεωρεί πως η φθορές οφείλονται είτε σε βανδαλισμό είτε σε κακή χρήση.

Το φωτογραφικό υλικό από 5 Οκτωβρίου έως σήμερα δεν αποδεικνύει τα παραπάνω. Η αναφορά σε βανδαλισμό αποτελεί προσβολή στην επάρκεια διαχείρισης του μαθητικού δυναμικού από τις διευθύνσεις των  δύο γυμνασίων και των εκπαιδευτικών. Στοχοποιεί τους μαθητές ενώ διαβάλει τα  αθλητικά σωματεία που εκγυμνάζουν αθλητές τα απογεύματα ως τους υπευθύνους για την φθορά και τις  καταστροφές. Στο σημείο αυτό να διευκρινιστεί πως ο χώρος είναι πλήρως ελεγχόμενος μιας και είναι περιφραγμένος και ανοίγει μόνο για την λειτουργία των σχολείων και την χρήση τους από τα αθλητικά σωματεία.

Είναι ανήκουστο ο δήμος να λαμβάνει θέση υπέρ του αναδόχου και όχι υπέρ  της προστασίας του δημοσίου χρήματος και των δημοτών που κλήθηκε να υπηρετήσει.

Θεωρώ επιβεβλημένο να υπάρξει μέριμνα πριν την παραλαβή του έργου. Η υποσχεσιολογία και η μετάθεση στο απώτερο μέλλων των ενεργειών που χαρακτηρίζει αύτη την δημοτική αρχή πρέπει να τελειώσει.

 

Λεωνίδας Τερζής

Δημοτικός Σύμβουλος

Πηγή : Style 100Fm 


Συνολικες προβολες σελιδας