Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο νομό Λασιθίου

 

Ο κύβος… ακόμη δεν ερρίφθη για τους υποψηφίους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής στο νομό Λασιθίου στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές. Με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται προς ώρας σχετικά ρευστή από γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στη Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Σγουρού στην ΑΝΑΤΟΛΗ όλο το τελευταίο διάστημα στο «στρατηγείο» της Επιτροπής ψηφοδελτίων οι ζυμώσεις δίνουν και παίρνουν, προκειμένου οι τελικές λίστες να συνθέτουν το ισχυρότερο δυνατό ψηφοδέλτιο και να αντιπροσωπεύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Το πότε θα γίνουν ωστόσο και οι τελικές ανακοινώσεις θα αποτελέσει συνάρτηση και των εξελίξεων σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Τα δεδομένα άλλωστε έχουν διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα απανωτά δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων σχετικά με το θέμα των παρακολουθήσεων. Και με το σενάριο για τη λύση της προσφυγής στις κάλπες νωρίτερα από την ερχόμενη άνοιξη δεν έχει εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση, όπως συζητείται εντόνως στους δημοσιογραφικούς και πολιτικούς κόλπους.

Σε κάθε περίπτωση, η προεργασία από τη Χ. Τρικούπη έχει γίνει και τα ψηφοδέλτια αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε ποσοστό ίσως και πάνω του 60% μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

 

Ποιοι έχουν ξεχωρίσει από την αξιολόγηση της Επιτροπής

Αν και ονόματα «γράφονται και σβήνονται» συνεχώς από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ψηφοδελτίων Βαγγέλη Αργύρη, από τα 15 συνολικά ονόματα που έχει από τους προηγούμενους μήνες αποστείλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου ως προτάσεις της για τη σύνθεση του «πράσινου» ψηφοδελτίου, οι επικρατέστεροι, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, από το νομό Λασιθίου για να πάρουν το τελικό «χρίσμα» από τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη και να κατέλθουν υποψήφιοι στις κάλπες είναι: ο ορθοπεδικός από τον Άγιο Νικόλαο, πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος και υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές του 2019 Μανόλης Κλώντζας, ο πρώην Δήμαρχος Σητείας Νίκος Κουρουπάκης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, η δικηγόρος και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Ελευθερία Μπιτζεράκη (με καταγωγή από το Οροπέδιο Λασιθίου), η εκπαιδευτικός από την Ιεράπετρα Φωτεινή Ραπάνη και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου Δέσποινα Χατζάκη από το Οροπέδιο Λασιθίου.

Στην ερώτησή μας σχετικά με την πιθανότητα για κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, που θα μπει «σπόντα» στους προαναφερθέντες, η απάντηση από πολλές πλευρές ήταν αρνητική- αν και δεν μπορεί και αυτό το σενάριο να αποκλειστεί εντελώς, ειδικά εφ’ όσον το τάιμινγκ ή οι επικρατούσες συνθήκες στο πολιτικό προσκήνιο το «επιβάλλουν».

Το πιθανότερο σενάριο, σε κάθε περίπτωση, είναι οι επίσημες ανακοινώσεις να γίνουν στο περιθώριο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Ψηφοδελτίων δέχθηκε πάνω από 1.700 αιτήσεις και στα ψηφοδέλτια του κόμματος θα χωρέσουν περίπου 415 υποψήφιοι πανελλαδικά. Η ανανέωση είναι μεγάλη καθώς υπάρχουν 225 νέα πρόσωπα. Περίπου 100 υποψήφιοι είναι κάτω των 40 ετών, ενώ από τους 415 υποψηφίους οι 366 έχουν ηλικία μέχρι 60 έτη.

Κατά την επικείμενη Κεντρική Επιτροπή θα ψηφιστεί, επίσης, από το Όργανο και το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης και οι συνεργάτες του.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας