Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Ικανοποιητικά κρίνεται ότι λειτούργησαν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Σητεία

 

Η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας συνεδρίασε υπό την προεδρία του Δημάρχου Γιώργου Ζερβάκη και συζητήθηκε το κυκλοφοριακό στην πόλη της Σητείας. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα σε κεντρικούς δρόμους, όπως στην Παπαναστασίου, δρόμο εισόδου και εξόδου από τη Σητεία.

«Ζητήθηκε η άποψη της Αστυνομίας -ως καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία- για το κατά πόσο έχουν λειτουργήσει τα νέα κυκλοφοριακά μέτρα που έχουν ληφθεί με τις μονοδρομήσεις που έγιναν και την “τακτοποίηση” της Παπαναστασίου. Η άποψη της Αστυνομίας είναι ότι το μέτρο λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τοποθετήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σητείας κάποια επιπλέον σήματα ώστε να μην υπάρξουν οι οποιεσδήποτε παρερμηνείες από τους συνδημότες μας. Εκτιμούμε ότι είναι κάτι που θα συνηθίσουμε στην καθημερινότητά μας, δηλαδή τις μονοδρομήσεις των δρόμων της Γεννηματά και της Δημοκρατίας και τις απαγορεύσεις των σταθμεύσεων στην Παπαναστασίου. Εκτιμώ ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε κάποιους ενοίκους της Παπαναστασίου σε ό,τι έχει να κάνει με τη στάθμευση των αυτοκινήτων τους, από την στιγμή που έχουμε αυτή την περίοδο επάρκεια παρκινγκ στην πόλη της Σητείας, δεν είναι τόσο άμεσο το πρόβλημα και δεν δημιουργεί ιδιαίτερες παρενέργειες στην καθημερινότητα τους.

Είναι κάτι που έπρεπε να γίνει και λειτουργεί ήδη καλά ιδιαίτερα την περίοδο του Αυγούστου που είχαμε αυξημένη επισκεψιμότητα. Φαίνεται ότι η είσοδος και η έξοδος από την πόλη μέσω της Παπαναστασίου γινόταν με τον καλύτερο τρόπο».

– Επιπρόσθετα η Αστυνομία και συγκεκριμένα ο Διοικητής του Α/Τ Σητείας Εμμανουήλ Βουτυράκης πρότεινε την πραγματοποίηση δράσεων για την ενημέρωση των πολιτών και δη των παιδιών για κυκλοφοριακά θέματα. «Έχει αναληφθεί μία πρωτοβουλία από το Αστυνομικό Τμήμα, θα μας ενημερώσει σύντομα ο κ. Βουτυράκης και είναι υποχρέωση μας σαν Δημοτική Αρχή, σαν Δήμος να συνδράμουμε σε όποιες προσπάθειες γίνονται οι οποίες θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των συνδημοτών μας», σημείωσε ο Δήμαρχος.

– Θετική ήταν η ανταπόκριση στην διάρκεια της συνεδρίασης και από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, την Πυροσβεστική, τις Εθελοντικές ομάδες και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Αϊλαμάκη, στην κατεύθυνση μίας συλλογικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση όχι μόνο του κυκλοφοριακού προβλήματος. Αλλά πρωτίστως για την ενημέρωση των πολιτών, την πρόληψη στην οδική συμπεριφορά και στην αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Ο κ. Βουτυράκης τόνισε ότι «ευρύτερα η περιοχή της Σητείας είναι ένας ευλογημένος τόπος που δεν αντιμετωπίζει ευτυχώς έντονα προβλήματα όπως στους τομείς της εγκληματικότητας, της διακίνησης ναρκωτικών, κάτι στο οποίο έχει καταβληθεί διαχρονικά συλλογική προσπάθεια και υπάρχει ένα καλό αποτέλεσμα. Όμως ένα σημαντικό θέμα, στο οποίο δίδεται από την Υπηρεσία ιδιαίτερη βαρύτητα είναι αυτό των τροχαίων συμβάντων, της “αταξίας”, που προκαλείται σε μία πόλη από την ασέβεια που υποδεικνύουν κάποιοι πολίτες προς τους υπόλοιπους. Στην κατεύθυνση αυτή είναι ευθύνη όλων και ειδικά των υπηρεσιών- όλων των εμπλεκόμενων- και στο κομμάτι της ευθύνης, που τους αναλογεί θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να βελτιωθούν τα πράγματα.

Γιατί, Δόξα τω Θεώ, βελτιώνονται τα πράγματα. Και το όνειρό μας είναι να φτάσουμε σε ένα ιδανικό σημείο, όπου θα σεβόμαστε το συμπολίτη μας, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, είτε οδηγούμε ένα αυτοκίνητο, είτε περιμένουμε σε μία ‘’ουρά’’ για να κάνουμε μία εργασία. Όλα έχουν τη σημασία τους. Αλλά ειδικά σε ό,τι αφορά τα τροχαία συμβάντα η προσπάθεια πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Κι εμείς σαν Υπηρεσία εστιάζουμε σε αυτή την κατεύθυνση και θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και στην καταστολή και στην πρόληψη».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας