Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Μάθημα πρώτων βοηθειών με αφορμή την έναρξη του κυνηγιού

 

Με αφορμή την έναρξη του κυνηγίου -στις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινά η θήρα του λαγού- ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σητείας οργάνωσε παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών από την ΕΔΕΑΚ Σητείας.

Η ενημερωτική δράση διεξήχθη στον εξωτερικό χώρο των γραφείων του Συλλόγου (απέναντι από το Σιντριβάνι) με την συμμετοχή μελών -και όχι μόνο- του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας.

Στο πλαίσιο και της κοινωνικής δραστηριοποίησης του Συλλόγου, όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος του σωματείου Μανόλης Λιλιμπάκης, πραγματοποιήθηκε και η συγκεκριμένη ενημερωτική εκδήλωση, «προκειμένου να γνωρίζουμε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών σε μία ενδεχόμενη περίπτωση. Ευχόμαστε να μην χρειαστεί, ωστόσο εάν αυτό συμβεί είναι χρήσιμο να μπορούμε να παρέχουμε πρώτες βοήθειες μέχρις ότου επιληφθούν οι αρμόδιοι. Παράλληλα έγινε ενημέρωση και για τον αυτόματο απινιδωτή τον οποίο έχει προμηθευτεί ο Κυνηγετικός Σύλλογος και έχει εγκαταστήσει έξω από το γραφείο. Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο το οποίο χρησιμοποιήθηκε πριν περίπου ένα μήνα σε περιστατικό που είχαμε στην παραλία της Σητείας όπου παρ’ ολίγο να χάσει την ζωή του ένας άνθρωπος από πνιγμό, κάτι που ευτυχώς απεφεύχθη».

Ο κ. Λιλιμπάκης ευχαρίστησε την ΕΔΕΑΚ Σητείας για την ανταπόκριση στο κάλεσμα του Συλλόγου και την συμβολή στην ενημέρωση των συμμετεχόντων στην δράση.

Από την ΕΔΕΑΚ. ο Πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας Γιάννης Δασκαλάκης τόνισε: «ανταποκριθήκαμε με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα του Κυνηγετικού Συλλόγου και είμαστε σήμερα εδώ για να κάνουμε μία παρουσίαση πρώτων βοηθειών, να δείξουμε βασικές αρχές όπως είναι η καρδιοαναζωογόνηση, να εξηγήσουμε πώς λειτουργεί ο απινιδωτής και πώς χρησιμοποιείται. Θα δείξουμε επίσης τη θέση ανάνηψης σε περίπτωση που κάποιος λιποθυμήσει και την πνιγμονή από ξένο σώμα ή τροφή. Καλό είναι να μην είμαστε θεατές στο θάνατο κάποιου, αλλά αν μπορέσουμε εν δυνάμει να γίνουμε διασώστες.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου επιδεικνύουν μεγάλη ευαισθησία στο θέμα των Πρώτων Βοηθειών. Πριν μερικούς μήνες αγόρασαν απινιδωτή ο οποίος τοποθετήθηκε έξω από το γραφείο του συλλόγου και χρησιμοποιήθηκε σε περιστατικό που είχαμε στην παραλία με άτομο που ευτυχώς επέζησε από πνιγμό. Από την πλευρά μας ως ΕΔΕΑΚ ανταποκρινόμαστε πάντα όπου μας ζητηθεί, κάτι που κάνουμε με ιδιαίτερο ζήλο κι αγάπη. Όπου ζητήθηκε η βοήθειά μας ανταποκρινόμαστε όλο το 24ωρο».

Στον Άγιο Ευστάθιο

Με αφορμή την εορτή του Αγίου Ευσταθίου, Προστάτη των κυνηγών στις 20 Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σητείας ο εκκλησιασμός-στόχος είναι να καθιερωθεί – στον ιερό ναό του Αγίου Ευσταθίου, που βρίσκεται στη Μονή Τοπλού, την παραμονή της εορτής, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου. Ακολούθως θα προσφερθεί κέρασμα.

Όπως εξήγησε ο κ. Λιλιμπάκης, επειδή η εκκλησία είναι ημιτελής σκοπός είναι η συμβολή του Συλλόγου, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του και μέσα από κάποιες ενέργειες που προγραμματίζει ώστε να αποπερατωθεί ο Ιερός Ναός.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας