Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Ζητούν - για άλλη μια φορά - την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνο

 

Ανακοίνωση από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης

Την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνο ζητούν - για άλλη μια φορά - οι Λιμενικοί. Με ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ανατολικής Κρήτης σημειώνει την αυταπάρνηση των λιμενικών και την υπερεργασία, κάνοντας λόγο για απαξίωση των Σωμάτων Ασφαλείας, και ζητά αυξήσεις μισθών και την αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο.

Η ανακοίνωση της Ένωσης

Άλλη μια φορά επανερχόμαστε σχετικά με την αναγνώριση από την πολιτεία του επαγγέλματος μας και των υπολοίπων Σ.Α. ως επικίνδυνο .

Εμείς πράττουμε το καθήκον μας και με το παραπάνω, με αυταπάρνηση, με ατελείωτες ώρες απλήρωτης υπερεργασίας, η πολιτεία όμως; Κάποιοι δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα και συνεχίζουν να υποτιμούν και να απαξιώνουν δυστυχώς τα Σώματα Ασφαλείας...

Παρά τα τερτίπια και τα τεχνάσματα (με το νέο μισθολόγιο και την προσωπική διαφορά) η αλήθεια είναι μια:

Καθηλωμένοι μισθοί (10 και πλέον χρόνια) σε επίπεδα πλέον οριακής επιβίωσης, που αν μη τι άλλο δεν αξίζει σε όλους αυτούς που καθημερινά, επί χρόνια "βάζουν πλάτη" στα δύσκολα,στο μεταναστευτικό, στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων ,στην υγειονομική κρίση, στην ασφάλεια του πολίτη.

Μετά λύπης και οργής διαπιστώνουμε μια ακόμα χρονιά, ότι το θέατρο του παραλόγου και της υποκρισίας συνεχίζεται, μετά και τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με τα μέτρα της κυβέρνησης .

Καμία αύξηση στο μισθό των Σωμάτων Ασφαλείας! Κανένα πρακτικό αντικρισμα,καμία έμπρακτη αναγνώριση και στήριξη ,καμία κίνηση αποκατάσταση της αδικίας που υφιστάμεθα....

Δυστυχώς η γενναιωδορία εξαντλειται μόνο στα μεγάλα λόγια και στο σκούντηγμα στη πλάτη...

Είναι ντροπή να αναφέρεται ότι με την κατάργηση  της  εισφοράς αλληλεγγύης , θα υπάρξει αύξηση στους μισθους μας και όλα αυτά όταν η ζωή μας έχει ακριβύνει ανυπέρβλητα ,η ενέργεια στα ύψη και η πίεση της καθημερινής επιβίωσης είναι πλέον ασφυκτική για όλους.

Ο πληθωρισμός "καλπάζε"  όμως εμείς καλούμαστε να ζήσουμε  και να πορευτούμε μόνο με λόγια και συγχαρητήρια!   ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, ζητάμε το αυτονόητο για την αξιοπρέπεια και την επιβίωση μας.

Εδώ και τώρα αύξηση στο μισθό μας και ένα νέο μισθολόγιο προσαρμοσμένο στις αναγκες του σήμερα, εδώ και τώρα επιστροφή του 13ου-14ου μισθού.

Αναγνωρίστε επιτέλους το επάγγελμα μας ως επικινδυνο, από λόγια χορτάσαμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 

Πηγή : Cretalive

Συνολικες προβολες σελιδας