Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Η εκπληκτική Διαδρομή και η εξωτική παραλία του Ξερόκαμπου στην Ανατολική Κρήτη (βίντεο)

Όποιος βρεθεί στην ανατολική Κρήτη και ιδιαίτερα στην περιοχή της Σητείας, Ιεράπετρας ή ανατολικότερα θα πρέπει να διαθέσει μια μέρα να επισκεφθεί τον Ξερόκαμπο. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτό το εκπληκτικό ταξίδι στον Ξερόκαμπο, μια κορυφαία παραλία της Ανατολικής Κρήτης.

Η διαδρομή προς τα εκεί από το Οροπέδιο της Ζήρου είναι μαγευτική, μια από τις ωραιότερες στην Κρήτη. Το τοπίο και η βιόσφαιρα είναι μοναδικά και η θέα του Ξερόκαμπου κόβει την ανάσα. Ο τόπος των αντιθέσεων, ο Ξερόκαμπος, διεκδικεί και όχι άδικα την πρώτη θέση για τις ομορφότερες παραλίες της ανατολικής Κρήτης. Δεσπόζει ανάμεσα στα επιβλητικά γυμνά βουνά του Λασιθίου, τα άγρια φαράγγια αλλά και την εύφορη μικρή κοιλάδα με τους ελαιώνες, τις συκιές, τις αμυγδαλιές, τα πεύκα και τους φοίνικες.

Οι παραλίες του Ξερόκαμπου καλύπτουν όλα τα γούστα. Σε μία απόσταση σχεδόν 6 χλμ βρίσκουμε παραλίες με άσπρη άμμο, με χρυσή άμμο, με βράχια, με βότσαλα, με ψιλό βότσαλο, ενώ μπορείτε να βρείτε και αργιλώδη πηλό για ένα γρήγορο φυσικό σπά.

Κατά μήκος των παραλιών συναντάμε με την Αλατσολίμνη, πρόκειται για μια φυσική λιμνοθάλασσα που το καλοκαίρι μένει ξερή και δημιουργεί μια αλυκή δίπλα στη θάλασσα.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας