Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Να μην υπάρξει εφησυχασμός λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων – Σεπτέμβριος και Οκτώβριος έχουν δώσει μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή

 

Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σε περιοχές του Δήμου Σητείας δε θα πρέπει να λειτουργήσουν καθησυχαστικά σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, όπως επισημαίνεται από την πλευρά της Πυροσβεστικής.

Η αντιπυρική περίοδος -τονίζεται- είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται 31 Οκτωβρίου. Το γεγονός ότι σημειώθηκαν βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες δεν σημαίνει ότι σταματάει η διαδικασία, το αντίθετο. Στην κατεύθυνση αυτή δεν επιτρέπεται το άναμμα της φωτιάς, δεν επιτρέπεται η καύση αγροτικών υπολειμμάτων. «Δεν αλλάζει κάτι και απαιτείται μεγάλη προσοχή»,τόνισε ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας, Αντιπύραρχος Παύλος Καπετανάκης.

Και βέβαια στις περιπτώσεις παραβάσεων προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία. Μάλιστα μέχρι τώρα στην διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, έχουν ήδη επιβληθεί, καθώς κάποιοι πολίτες προβαίνουν σε ενέργειες που οδηγούν στην επιβολή προστίμων.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας βρίσκεται σε καθημερινή ενεργοποίηση διενεργώντας συνεχείς περιπολίες. Και θα συνεχίσει προκειμένου να συμβάλει στην αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ως τώρα η αντιπυρική περίοδος εξελίσσεται ήρεμα, όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και συνδρομή από την πλευρά όλων των πολιτών, όπως τονίζεται, αφού ακολουθεί ένας δύσκολος μήνας, όπως είναι ο Σεπτέμβριος.

«Γενικότερα η ανατολική Κρήτη και κυρίως το κομμάτι του Δήμου Σητείας έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, καθώς έχει δώσει μεγάλες φωτιές Φεβρουάριο -ακόμα και μετά τα χιόνια -και όπως έχει παρατηρηθεί δίνει και μεγάλες φωτιές Σεπτέμβριο -Οκτώβριο, οπότε και καταγράφεται παρατεταμένη ξηρασία. Απαιτείται λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή από όλους κι όχι εφησυχασμός», κατέληξε ο κ. Καπετανάκης.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας