Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Στην άγονη γραμμή και η Σητεία

 

Μεταξύ των 28 άγονων αεροπορικών γραμμών είναι και η  Ρόδος-Κάρπαθος- Κάσος με την προσθήκη και της Σητείας.

Προκηρύχθηκε σχετικός διαγωνισμός από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και οι γραμμές θα ανατεθούν από την 1η Φεβρουαρίου του 2023 έως 31η Ιανουαρίου 2027.

Για μία ευχάριστη εξέλιξη έκανε λόγο ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, για τη σύνδεση της Σητείας με τα νησιά της Δωδεκανήσου. «Εκτός από την ακτοπλοϊκή σύνδεση που υπάρχει», επεσήμανε ο Δήμαρχος, «θα έχουμε και αεροπορική σύνδεση. Είναι μία γραμμή, η οποία είχε διακοπεί εδώ και αρκετά χρόνια. Στην προσπάθεια όλων μας στην κατεύθυνση αναβάθμισης του αεροδρομίου της Σητείας, στην δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης κι εξωστρέφειας της περιοχής , αύξησης της επισκεψιμότητας και ενδυνάμωσης του ρόλου του αεροδρομίου που είναι ζητούμενο με την αύξηση πτήσεων, η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι πολύ θετική για την  περιοχή.  Στην προσπάθεια όλων καθοριστικό ρόλο έπαιξε η βοήθεια του Υπουργού κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος σε άμεση επαφή που είχε πριν δύο- τρεις μήνες με το Υπουργείο Μεταφορών , δόθηκε η διαβεβαίωση ότι στη συγκεκριμένη γραμμή θα ενταχθεί και η Σητεία.

Ήταν ζητούμενο για όλους μας. Εκτιμώ ότι θα βοηθήσει πολύ . Και συν τω χρόνω, αν διασφαλίσουμε με τον οποιοδήποτε τρόπο τις δυνατότητες περεταίρω ανάπτυξης του αεροδρομίου με αύξηση των πτήσεων , όπως γίνεται αντιληπτό , το αεροδρόμιο Σητείας μπαίνει σε ένα χάρτη δημιουργώντας διαφορετικές προοπτικές όχι μόνο για την Σητεία, αλλά για την περιοχή όλου του νομού Λασιθίου. Κι αν  βάσει των  κυβερνητικών διαβεβαιώσεων υπάρξουν και θετικές εξελίξεις σε ό,τι έχει να κάνει το μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ , εκτιμώ ότι ανοίγονται πολύ θετικές προοπτικές για την περιοχή και τα δεδομένα θα αλλάξουν».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας