Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Κρήτη: Εντατικοί έλεγχοι και δράσεις της Τροχαίας ενόψει του Δεκαπενταύγουστου

 https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2022-03-25/troxaia_metra.jpg

Δεν έχουν τέλος τα τροχαία στους δρόμους του νησιού πέντε περιστατικά με έξι τραυματίες μόνο το τελευταίο 24ωρο 

Μπαράζ τροχαίων ατυχημάτων σημειώθηκε χθες Πέμπτη 11 και σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου, σε δρόμους της Κρήτης.

Πιο αναλυτικά δύο τροχαία σημειώθηκε επί του ΒΟΑΚ, ενώ σήμερα Παρασκευή, καταγράφηκαν ακόμη τρία περιστατικά σε Σταλίδα, Ηράκλειο και Ρέθυμνο, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν συνολικά στο νοσοκομείο έξι άτομα.

Εντατικοί έλεγχοι και δράσεις

Στο μεταξύ, ενόψει του εορταστικού τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου, η ΕΛ.ΑΣ. θα προβεί σε αυξημένες περιπολίες και εντατικούς ελέγχους σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, «έμφαση θα δοθεί στις παραβάσεις που αφορούν στην οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, την υπερβολική ταχύτητα, τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, τους επικίνδυνους ελιγμούς και αντικανονικές υπερβάσεις και στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους».

Παράλληλα, σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης θα πραγματοποιήσει ενημερωτικές δράσεις με διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού.

Στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθούν δύο δράσεις: Η μία στις 11 το πρωί στον κόμβο των Αθανάτων, στην εθνική οδό Ηρακλείου-Μοιρών, και η δεύτερη μία ώρα αργότερα, στον κόμβο Επισκοπής επί του ΒΟΑΚ.

Στα Χανιά θα λάβει χώρα ενημερωτική δράση της Τροχαίας, στις 10 το πρωί, στον Κλαδισό, ενώ στο Ρέθυμνο, στις 11 το πρωί, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου.

Αναφορικά με το Λασίθι, στις 6 το απόγευμα, στον κόμβο του Ξηρόκαμπου, το Τμήμα Τροχαίας Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με την Ένωση Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών Νομού Λασιθίου και το Σωματείο Μηχανικών Αυτοκινήτων Ηρακλείου, σε μια κοινή δράση ενημέρωσης θα ενεργούν επιτόπιο τεχνικό έλεγχο των οχημάτων (πίεση ελαστικών, έλεγχος εγκέφαλου οχήματος και άλλους τεχνικούς διαγνωστικούς ελέγχους).

Με αφορμή την έξοδο των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα του νησιού, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης υπενθυμίζει στους οδηγούς πως η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων είναι μια κοινή προσπάθεια και για τον λόγο αυτό θα πρέπει:

  • Να φροντίζουν ώστε όλοι οι επιβάτες του οχήματος να φορούν ζώνη ασφαλείας και τα παιδιά να μεταφέρονται στα ειδικά για την ηλικία και το βάρος τους παιδικά καθίσματα. Επίσης, οι αναβάτες των μοτοσυκλετών να φορούν προστατευτικό κράνος.
  • Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
  • Να μην κάνουν χρήση του κινητού τους τηλεφώνου ενώ οδηγούν.
  • Να μην υπερεκτιμούν τις ικανότητές τους ή τις τεχνικές δυνατότητες του οχήματός τους κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 (φωτογραφία αρχείου Intime)

Πηγή : Nέα Κρήτη

 

Συνολικες προβολες σελιδας