Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

62 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Λασιθίου

 

8.487 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λασιθίου διορίζονται ως μόνιμοι 32 συνολικά εκπαιδευτικοί συν 1 κοινωνικός λειτουργός για το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Λασιθίου (πρώην ΚΕΔΥ).  Συγκεκριμένα, για τη Γενική Αγωγή πρόκειται για: 14 νηπιαγωγούς, 5 δασκάλους, 1 εκπαιδευτικό μουσικής, 3 εκπαιδευτικούς Αγγλικών, 4 εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής. Στην Ειδική Αγωγή: 3 νηπιαγωγούς, 2 δασκάλους.

Όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Γιώργος Μαμάκης, οι κενές οργανικές θέσεις που είχαν δηλωθεί από τη Διεύθυνση του νομού Λασιθίου ήταν όσες και οι ανακοινωθείσες προσλήψεις. Λειτουργικά κενά, πρόσθεσε, εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά, τα οποία γίνεται προσπάθεια αυτές τις μέρες ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν και να καλυφθούν πριν το τέλος του Αυγούστου με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, από τους διορισμούς που ανακοίνωσε το υπουργείο αντιστοιχούν 30 θέσεις εκπαιδευτικών -οι 18 στην Γενική Αγωγή (από τους 19 που είχαν ζητηθεί), στην Ειδική Αγωγή 10 (από τους 11 που είχαν ζητηθεί), στο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό οι 2 που ζητήθηκαν.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Θανάση Κατσαγκόλη, ο αριθμός αυτός των εκπαιδευτικών είναι ικανοποιητικός αναφορικά με τα οργανικά κενά. Τα λειτουργικά που παραμένουν θα οριστικοποιηθούν μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Λασιθίου.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών αναμένεται να γίνει στις 26 Αυγούστου, με τις τοποθετήσεις τους να πραγματοποιούνται στις 27-28 του μήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσαγκόλη, αυτό που τόνισε σε σχετική σύσκεψη και ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας είναι ότι στην πρώτη φάση των αναπληρωτών θα γίνει προσπάθεια να καλυφθεί το 90% των σχολικών μονάδων.

Οι μακροχρόνιες άδειες των ήδη υπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση, όπως προσθέτει, έχουν βγει ήδη από το Μάιο.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας