Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

“Τηρούμε όλες τις διαδικασίες και τη νομιμότητα για να μπορέσει η ανταπόδοση να έρχεται στο σύνολο των δημοτών της περιοχής μας”

 

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σητείας συνεδρίασε χθες η υπό την προεδρία του Δημάρχου Σητείας κ. Γιώργου Ζερβάκη. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ με αφορμή τη σύνταξη σχεδίου αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2022 αναφορά έγινε στα οικονομικά του Δήμου.

«Έχουν ακουστεί πολλές φορές μομφές αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών, ότι ο Δήμος είναι σε δύσκολη κατάσταση κλπ. επισήμανε ο κ. Ζερβάκης. Επειδή πολλές φορές οι αριθμοί δεν επιδέχονται αμφισβητήσεων, να πούμε ότι στον προϋπολογισμό, στα τακτικά έσοδα από τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού είχαμε προβλέψει 488.000. Το τελικό ποσό αυτή τη στιγμή είναι 797.000, που σημαίνει ότι έχουμε υπέρβαση 309.000. Από φόρο ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών είχαμε προβλέψει 64.000. Το τελικό ποσό είναι 115.000 που σημαίνει ότι είχαμε μία επιπλέον είσπραξη 51.000.

Εκτός δηλαδή του ότι υπάρχει ένας επιμελής έλεγχος από τις οικονομικές υπηρεσίες, έχει δοθεί και η σαφής εντολή από την Δημοτική αρχή, παρά τις δυσκολίες που περνάμε όλοι, κάποια χρήματα που είναι ανταποδοτικά- για να υπάρχει και η ανταπόδοση στο σύνολο των δημοτών- να γίνονται άμεσα εισπρακτέα. Ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και σαν Υπηρεσία. Αυτό πολλές φορές μπορεί να προκαλεί κάποιες αντιδράσεις. Να υπάρχει ένα πολιτικό κόστος στη συγκεκριμένη Δημοτική αρχή.

Παρ’ όλα αυτά, όπως τόνισα, είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε όλες τις διαδικασίες και τη νομιμότητα για να μπορέσει η ανταπόδοση να έρχεται στο σύνολο των δημοτών της περιοχής μας» ανέφερε ο δήμαρχος Σητείας.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας