Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Γ. Πλακιωτάκης: “Υπάρχει προχωρημένη ωριμότητα σε όλα τα τμήματα του ΒΟΑΚ στο Νομό Λασιθίου”

 

Εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία, για την εξέλιξη υλοποίησης των τμημάτων του ΒΟΑΚ στα όρια του Νομού Λασιθίου κατατέθηκαν στη συνεδρίαση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης

και όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ, ζήτησε λεπτομερή ενημέρωση για την εξέλιξη των διαδικασιών ωρίμανσης, προγραμματισμού δημοπράτησης αλλά και εγκατάστασης του εργολάβου για την έναρξη κατασκευής του τμήματος ΒΟΑΚ, Αγίου Νικολάου – Νεαπόλεως.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΟΑΚ και ιδιαίτερα τον Διευθυντή Συγκοινωνιακών Εργων του ΟΑΚ Γιώργο Αγαπάκη για τη διαχρονική, καρποφόρα συνεργασία, για την προώθηση του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου στην Κρήτη – το ΒΟΑΚ.

Συγκεκριμένα ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε: «Όταν αναφερόμαστε στο ΒΟΑΚ εννοούμε την υλοποίησή του από τη Σητεία ως το Καστέλι Κισσάμου. Υπάρχει προχωρημένη ωριμότητα σε όλα τα τμήματα του ΒΟΑΚ στο Νομό Λασιθίου. Δίνεται σήμερα μεγάλη ευκαιρία για ένταξη των έργων αυτών στο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης και είναι στόχος εφικτός και ρεαλιστικός.

Εμείς ως ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επιχειρηματολογήσαμε κάνοντας σχετικές συζητήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάγκη χρηματοδότησης των οδικών αυτών έργων, δεδομένου ότι ο οδικός αυτός άξονας συνδέει λιμάνια με ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και διεθνές αεροδρόμιο το οποίο λειτουργεί στη Σητεία. Αυτά είναι πολύ σημαντικά επιχειρήματα για την Ε. Επιτροπή και είμαστε πολύ κοντά στην ένταξη και του συγκεκριμένου τμήματος του ΒΟΑΚ μέχρι τη Σητεία, σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό όργανο. Θα πρέπει να μην καθυστερήσει η ανάθεση στους τρεις τεχνικούς συμβούλους των μελετών που αφορούν το τμήμα που εκκρεμεί Σφάκα – Μ. Μουλιανά. Είναι πολύ θετικό ότι θα γίνουν μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου από Άγιο Νικόλαο ως Καβούσι, σε περίοδο με αυξημένη τουριστική κίνηση, για την τεκμηρίωση του οφέλους ως προς το κόστος κατασκευής, που θα απαιτηθεί.

Η δημοπράτηση των τμημάτων, από Καλό Χωριό ως Γέφυρα Φρουζή και της Παράκαμψης Παχειάς Αμμου μέχρι τέλος του χρόνου είναι υλοποιήσιμος στόχος.»

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας