Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Μεγάλη προσπάθεια να ξαναέρθουν πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο Σητείας

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Σητεία, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη μαζί με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο Γιάννη Κακουράκη και τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Κουτάντο.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ στην συνάντηση, η οποία φιλοξενήθηκε στο Castri Village στο Παλαίκαστρο, συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλαικάστρου Νίκος Χατζηδάκης.

Ο κ. Κακουράκης έκανε λόγο για «μία εποικοδομητική συνάντηση στην διάρκεια της οποίας η κ. Ζαχαράκη ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που έχουν γίνει και εξακολουθούν να καταβάλλονται με στόχο την προβολή της περιοχής και την ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού της προϊόντος, ενώ ζητήθηκε η στήριξη του Υπουργείου.

Εστιάσαμε στη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε κάνει για την πραγματοποίηση πτήσεων τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας. Αναφερθήκαμε στην διαδικασία που είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή κι αφορά μία μεγάλη επίσης προσπάθεια που καταβάλλουμε όντας σε συνομιλίες με tour operators. Να τονίσω ότι προ – covid είχαμε κάνει συστηματικές επαφές οι οποίες είχαν καταλήξει σε συμφωνίες για την πραγματοποίηση επιπλέον πτήσεων τσάρτερ, ωστόσο με την έναρξη ακολούθως της πανδημίας, ανατράπηκαν όλα. Τώρα λοιπόν εκ νέου συζητάμε με τους tour operators.

Διαπιστώσαμε με χαρά ότι η κ. Ζαχαράκη είναι γνώστης της περιοχής μας και της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε. Άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις μας και υποσχέθηκε να βοηθήσει στον τομέα αυτό. Βασική μας προτεραιότητα είναι να έχουμε του χρόνου και πάλι πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο Σητείας και από περιοχές που είχαμε και στο παρελθόν, αλλά και από νέες με τις οποίες -όπως τόνισα- είχαμε φθάσει σε ένα πολύ καλό σημείο, αλλά δυστυχώς ανατράπηκαν τα δεδομένα λόγω της έναρξης και των συνθηκών της πανδημίας.

Είναι στόχευσή μας και πιστεύουμε ότι σε ένα μεγάλο βαθμό θα το καταφέρουμε. Εμείς ως Ένωση Ξενοδοχείων συνεχίζουμε συστηματικά τις προσπάθειες. Εκτιμούμε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα γνωρίζουμε τί μέλλει γενέσθαι. Ευελπιστούμε -όπως προανέφερα- και στη βοήθεια της κ. Ζαχαράκη, έχουμε ως δεδομένη την στήριξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και του κ. Πλακιωτάκη καθώς και του Δήμου και του κ. Ζερβάκη.

Αναφερθήκαμε και στις προοπτικές ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού εν όψει και της διαδικασίας την εγκατάστασης των πλωτών εξεδρών. Είναι ζητούμενο λοιπόν να έχουμε μία συλλογική συντονισμένη προσπάθεια, με την συνδρομή του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Δήμου, στην κατεύθυνση της προβολής του τόπου, υποδομών και επαφών ώστε να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον τόπο».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας