Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Αυξημένα κρούσματα και στη Σητεία-Με περιορισμένες νοσηλείες και ελαφριά συμπτωματολογία

 

Συνεδρίασε χθες το πρωί, όπως κάθε εβδομάδα, μέσω τηλεδιάσκεψης η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου Σητείας. Τη συνεδρίαση, όπως πάντα, συντόνισε ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης.

Κυριάρχησαν και σε αυτή τη συνεδρίαση οι εξελίξεις και η διαμορφούμενη κατάσταση στη Σητεία, στην  οποία -όπως και σε πολλές άλλες περιοχές- στην Κρήτη, αλλά και στην Ελλάδα-  καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξημένα κρούσματα.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της  συνεδρίασης ο κ. Ζερβάκης ανέφερε: «Αυτή την περίοδο όπως είναι γνωστό υπάρχει μία έξαρση του φαινομένου, παγκόσμια, πανελλαδικά. Το ίδιο ισχύει και στην περιοχή μας. Ευτυχώς οι νοσηλείες είναι περιορισμένες, τα συμπτώματα στους ασθενούντες δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολα. Να αναφέρουμε ότι και τα αποτελέσματα των λυμάτων των τελευταίων δύο εβδομάδων είναι σε ελεγχόμενα επίπεδα, από ό,τι φαίνεται, δηλαδή πολύ χαμηλότερα από άλλες περιόδους. Δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Ο κόσμος όπως βλέπουμε έχει καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης. Φαίνεται ότι τουλάχιστον στο θέμα της μάσκας έχουν συμμορφωθεί εν πολλοίς οι συμπολίτες μας και μάλιστα χρησιμοποιούν και μάσκες, που -όπως λένε οι ειδικοί- είναι οι ενδεδειγμένες και παρέχουν  μεγαλύτερη ασφάλεια. Ελπίζουμε σύμφωνα και με τα δεδομένα των επιστημόνων, το φαινόμενο να αρχίσει σιγά -σιγά να αποκλιμακώνεται, ώστε με την άνοιξη και προγραμματίζοντας τον σχεδιασμό του καλοκαιριού να καταστεί δυνατή η υλοποίηση όσων σχεδιάζονται».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας