Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Για δεύτερη χρονιά λειτουργεί η Μουσική Σχολή «Αρετούσα»

 

Πάνω από 100 είναι οι μαθητές που φοιτούν  στην Μουσική Σχολή «Αρετούσα» η οποία  λειτουργεί για δεύτερη χρονιά φέτος, στην Σητεία. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι εγγραφές αφορούν  παιδιά  όλων των ηλικιακών ομάδων αλλά και ενήλικες,  δεδομένου ότι από φέτος λειτουργούν και νέα τμήματα.

Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει. Διεξάγονται στον χώρο της Σχολής,  στην οδό Γαβριήλ Αρκαδίου 11 (κάτω από την Αγία Αικατερίνη)  στην πόλη της Σητείας με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων  προστασίας λόγω covid.

Η Μουσική Σχολή  Αρετούσα ως Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, αναγνωρισμένο από το κράτος,  παρέχει πιστοποιημένους τίτλους και βεβαιώσεις σπουδών,  όπως ανέφερε με δηλώσεις της στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Σχολής,  κ. Τζούλια Κρος,  δίνοντας παράλληλα το στίγμα σε ότι αφορά την λειτουργία της Σχολής φέτος.

Η κ. Κρος δεν έκρυψε αρχικά την χαρά της για την θερμή ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας,  από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια αλλά και στην πορεία μέχρι σήμερα.  Όπως τόνισε εξάλλου,  η Σχολή ιδρύθηκε με περίσσιο μεράκι και αγάπη από τον Σύλλογο Αρετούσα και Καθηγητές Μουσικής της περιοχής μας,  οι οποίοι επί 30 και πλέον χρόνια παρέχουν την πολύχρονη εμπειρία τους στην μουσική εκπαίδευση της Σητείας,  προσφέροντας επαγγελματική κατάρτιση σε πολλούς σπουδαστές καθώς επίσης και την δυνατότητα σε αρκετούς να βιώσουν την μοναδικότητα της μουσικής δημιουργίας.

Οι τομείς μουσικών σπουδών της Σχολής είναι Κλασική, Μοντέρνα,  Παραδοσιακή, Μουσική Προπαιδεία,  Υποχρεωτική Αρμονία και Θεωρία,  Προετοιμασία Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Στην Σχολή της Κλασικής Μουσικής  διδάσκοντες είναι: Πιάνο Τζούλια Κρος, Μαριλένα Σκαμπαρδώνη, Κλασική Κιθάρα Κυριάκος Ιωαννίδης,  Ανώτερα Θεωρητικά Τζούλια Κρος.

Στο Τμήμα Μοντέρνας Μουσικής διδάσκουν οι: Αρμόνιο /Keyboaeds Γιάννα Νερουλίδη,   Γιώργος Φουρναράκης, Ακουστική κιθάρα,  Ηλεκτρική κιθάρα, Ηλεκτρικό μπάσο Δημήτρης Πολένας, Ακορντεόν Γιάννα Νερουλίδη, Φλάουτα-Φλογέρα Cynthia Marie Scholl.

Στο Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής διδάσκοντες είναι: Λύρα Γιάννης Ρασούλης

Στον Τομέα Υποχρεωτική Θεωρία και Αρμονία διδάσκουν: Θεωρία της Μουσικής Γιώργος Φουρναράκης, Γιάννα Νερουλίδη,  Ειδικό Αρμονίας Τζούλια Κρος,  Υποχρεωτικό Αρμονίας Γιάννα Νερουλίδη.

Στο Τμήμα Προετοιμασίας Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια Μουσικών Σπουδών  διδάσκει η κ. Τζούλια Κρος.

Ένας επίσης σημαντικός  τομέας είναι και αυτός της Μουσικής Προπαιδείας.  Διδάσκει η κ Cynthia Scholl και μέσα από  μία γκάμα δραστηριοτήτων με τον συνδυασμό λόγου, μουσικής και κίνησης τα παιδιά έρχονται πιο κοντά στη μουσική. Με μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής τα παιδιά ανακαλύπτουν τον μαγικό κόσμο της μουσικής μέσα από ακρόαση της μουσικής συνδυασμένης με κίνηση και τραγούδι,  καλλιτεχνικές δραστηριότητες,  μουσικοθεατρικά παιχνίδια.

«Η Μουσική Σχολή Αρετούσα λειτουργεί φέτος για δεύτερη χρονιά σε μία συνεχή προσπάθεια  μύησης όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών μικρών και μεγάλων,   στον κόσμο της μουσικής μέσα από μία μεγάλη ποικιλία  οργάνων.  Φέτος έχουμε και τμήμα τραγουδιού καθώς και νέο τμήμα για παιδιά από 3,5 χρονών.  Μπορεί ο γονιός να επιλέξει να έρθει μαζί με το παιδί του.  Επίσης τμήμα για παιδιά από Νηπιαγωγείο,  Πρώτη, Δευτέρα και Τρίτη Δημοτικού,  με τραγούδι, όργανα, θέατρο, χορό και διάφορα παιχνίδια για να εμπεδώσουν τα παιδιά την αίσθηση του ρυθμού και της μελωδίας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η συμμετοχή και στα τμήματα αυτά είναι πολύ μεγάλη. Συνολικά στην Σχολή  φοιτούν περίπου 100 άτομα» ανέφερε η κ. Κρος.

Όπως συμπλήρωσε είναι γνωστό ότι η Σητεία είναι μία περιοχή που αγαπάει την μουσική.  Είναι δε αρκετά τα ταλέντα που έχουν αναδειχθεί ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός  ότι αρκετά παιδιά   επιτυγχάνουν την εισαγωγή τους στα Μουσικά Πανεπιστήμια όλης της χώρας. Επίσης το γεγονός ότι μαθητές τόσο της ιδίας όσο και άλλων Καθηγητών Μουσικής της  «Αρετούσας» όχι μόνο έχουν ολοκληρώσει με  επιτυχία τις  μουσικές σπουδές τους αλλά εργάζονται ήδη ως Καθηγητές Μουσικής  στον  δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα. «Τα πτυχία της Μουσικής Σχολής Αρετούσα είναι αναγνωρισμένα από το κράτος, από το Υπουργείο Πολιτισμού.»

Τέλος,  στη Μουσική  Σχολή  λειτουργούν και Χορωδίες  και  αναμένεται να ξεκινήσει  άμεσα η δράση παιδικής χορωδίας. «Είμαστε σε πολύ καλή πορεία.  Ευχαριστούμε την τοπική κοινωνία για το θερμό αγκάλιασμα προς τη Μουσική Σχολή Αρετούσα» τόνισε η κ. Κρος.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας